Inexplicabilul caz al fetei de 16 ani din Buzău care vrea să se mărite cu un pușcăriaș

Inexplicabilul caz al fetei de 16 ani din Buzău care vrea să se mărite cu un pușcăriaș

O adolescentă din județul Buzău a cerut să fie lăsată să se căsătorească cu iubitul aflat în Penitenciarul Focșani, dar judecătorii i-au respins cererea, relatează ziare.com .

Persoanele care nu au ajuns la vârsta majoratului, dar au împlinit vârsta de 16 ani, se pot căsători, dar numai cu acordul instanței.

„Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul”, este prevederea legală care le permite minorilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani să se căsătorească, după ce obțin acordul instanței.

În baza acestui articol de lege, o adolescentă de 16 ani din Buzău a cerut instanței, prin reprezentant legal, să fie lăsată să se căsătorească cu iubitul său, în vârstă de 32 de ani, deținut în Penitenciarul Focșani pentru loviri și alte violențe.

În cererea de chemare în judecată, adolescenta a arătat că este într-o relaţie de 12 luni cu bărbatul, cunoscându-se în momentul în care aceasta îşi petrecerea timpul într-un cerc de persoane care o influenţau negativ. Fata a mai arătat că a început să consume substanţe ilegale moment în care s-a întâlnit cu pârâtul în timp ce se ducea spre casă.

Fata a mai spus că iubitul său i-a ascultat povestea de viaţă, a sfătuit-o corespunzător, a ieşit din cercul de prieteni, ulterior a venit acasă la aceasta unde a cunoscut-o pe mama acesteia şi pe bunica, făcând o impresie bună. Ulterior s-a mutat la domiciliul acestuia deoarece „aveau interese comune şi se înţelegeau foarte bine”.

De ce a refuzat judecătorul încheierea căsătoriei

Judecătoria Buzău a respins cererea adolescentei și a refuzat încheierea căsătoriei, arătând că, deși condiția acordului părinților este îndeplinită, pentru autorizarea căsătoriei minorului în vârstă de peste 16 ani, trebuie să fie îndeplinite cumulativ anumite condiţii, printre care și existenţa unor motive temeinice care să justifice încheierea căsătoriei înainte de majorat.

„Instanţa reţine că nu a fost arătat niciun motiv temeinic care să justifice încheierea unei căsătorii anterior împlinirii vârstei de 18 ani. Faptul că părţile au o relaţie bazată pe iubire, încredere şi respect reciproc, iar familiile acestora sunt de acord cu încheierea căsătoriei dintre cei doi, nefiind suficiente pentru admiterea cererii”, se arată în sentință, care nu este definitivă.

Judecătorul a mai arătat că în pronunțarea sentinței s-au avut în vedere și concluziile referatului de anchetă psihosocială „în care se arată că pârâtul execută în prezent o pedeapsă privativă de libertate, iar căsătoria cu aceasta nu este în interesul superior al minorei”.

Sentința Judecătoriei Buzău poate fi atacată cu apel.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...