Info. 19 protestatari bătuți de jandarmi au făcut plângere penală până în acest moment la Parchetul militar. S-a început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu

Info. 19 protestatari bătuți de jandarmi au făcut plângere penală până în acest moment la Parchetul militar. S-a început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu

Victimele violențelor din timpul protestului de vineri au depus până duminică la prânz 19 plângeri penale împotriva jandarmilor care au intervenit brutal la mitingul Diasporei, au declarat pentru  G4Media.ro surse oficiale din cadrul Parchetului militar teritorial București. Potrivit acestora, plângerile au ajuns la sediul parchetului redirecționate de la Poliția sectorului 1 sau au fost trimise direct prin mail.

Aceleași surse au precizat că orice persoană care se consideră lezată de intervenția jandarmilor poate formula plângere penală la sediul PMTB din strada George Georgescu 2 sau la orice secție de poliție, organ judiciar sau pe email.

În acest moment, ca urmare a autosesizării, s-a constituit un dosar penal în care este începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de purtare abuzivă și abuz în serviciu, adică pentru fapte și urmează identificarea făptuitorilor.

Primi pași ai anchetei au constat în verificarea imaginilor din mediul online, apoi procurorii militari au solicitat imagini de la televiziuni cu intervenția jandarmilor împotriva manifestanților pașnici. Procurorii militari au solicitat imagini de la toate instituțiile “publice și nepublice” care au avut competențe în zona Pieței Victoriei în seara mitingului, adică inclusiv serviciilor secrete.

De asemenea, procurorii militari au solicitat documente “de tipicitate” de la Jandarmerie, adică numele jandarmilor participanți la intervenție și a coordonatorilor lor, inclusiv rolul fiecăruia.

Urmează audierea reclamanților și apoi identificarea jandarmilor violenți și a celor care le-au dat comanda. Procurorii militari verifică toate abaterile de la legea Jandarmeriei și, foarte important, dacă au fost transmise legal toate avertismentele către protestatarii pașnici că urmează intervenția în forță pentru evacuarea pieței.

Mai mulți dintre manifestanții răniți în urma intervenției în forță a Jandarmeriei la protestul de vineri seara din Piața Victoriei au mers la Institutul de Medicină Legală pentru a obține certificatele medico-legale care dovedesc acțiunea brutală a forțelor de ordine, informează Hotnews.ro

Imagini cu violențele jandarmilor din timpul protestului de vineri seară:





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu