Info. I-au făcut dosar și procurorului general Lazăr! Care este miza

Info. I-au făcut dosar și procurorului general Lazăr! Care este miza

Info. I-au făcut dosar și procurorului general Lazăr! Care este miza. Adina Florea i-a făcut dosar și procurorului general al României, Augustin Lazăr. O făcătură ordinară, spun sursele noastre. Cum să-i faci procurorului general al țării dosar pentru un comunicat, așa cum i-a făcut această slugă a PSD?

Însă miza este mare, susțin sursele noastre: recuzarea Adinei Florea din dosarul fostei șefe a DNA!

Conform legii, singurii abilitați să judece cererea de recuzare făcută vineri în dosar de Kovesi, care-o vizează pe Florea și pe șeful secției speciale PSD de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, sunt procurorul general Lazăr și adjunctul acestuia.

Odată înștiințat că este parte dintr-un dosar disjuns din dosarul lui Kovesi, Lazăr nu se va mai putea pronunța asupra cererii de recuzare!

Secția pentru anchetarea magistraților a anunțat, prin comunicatul în care precizează acuzațiile împotriva Laurei Codruța Kovesi, că extinde cercetarea penală în legătură cu un comunicat al Parchetului General din ianuarie 2017, care ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale după afirmațiile lui Sebastian Ghiță. Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că vizat este chiar procurorul general, Augustin Lazăr.

„Menționăm că în aceeași cauză, printr-o ordonanță din data de 14 februarie 2019, procurorii SIIJ au dispus extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, constând în aceea că, la data de 9 ianuarie 2017, PÎCCJ, prin Biroul de informare și relații publice, ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală“, se arată în comunicatul Secției de anchetare a magistraților în care sunt anunțate acuzațiile împotriva lui Kovesi.

În această anchetă vizat ar fi procurorul general, Augustin Lazăr, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...