Info. SUA îşi pierde răbdarea cu gaşca de la Bucureşti. Şeful Comisiei de Intelligence la întrevederea cu Dăncilă. Semnalul dat de un analist apropiat de Trump

Info. SUA îşi pierde răbdarea cu gaşca de la Bucureşti. Şeful Comisiei de Intelligence la întrevederea cu Dăncilă. Semnalul dat de un analist apropiat de Trump

Info. SUA îşi pierde răbdarea cu gaşca de la Bucureşti. Şeful Comisiei de Intelligence la întrevederea cu Dăncilă. O publicaţie conservatoare apropiată de Donald Trump propune aplicarea de sancţiuni punctuale membrilor găştii Dragnea, pentru "a curăţa România", scrie jurnalistul Adrian Sturdza pe  Epochtimes-romania .

 Luni, înaintea întrevederii pe care ambasadorul american Hans Klemm a avut-o cu Viorica Dăncilă, The Washington Examiner, de orientare conservatoare, apropiat de Donald Trump, a publicat un articol dur la adresa conducerii din România, semnat de Tom Rogan.

Ştirea vizitei, îngropată de majoritatea presei centrale româneşti, are o importanţă deosebită. Hans Klemm a fost însoţit de Devin Nunes, unul dintre apărătorii cei mai hotărâţi ai lui Donald Trump în Congres. Nunes se numără printre greii politicii americane, iar întrevederea a avut loc la numai trei zile după carnagiul ordonat de puterea de la Bucureşti pe străzile României - lucru care sugerează o anumită precipitare neobişnuită la acest nivel.

Tom Rogan, cunoscut pentru luările sale dure de poziţie împotriva războiului asimetric al Rusiei, într-un stil neobişnuit pentru anglo saxoni, dă cu tunul chiar din titlu “E timpul ca România să fie curăţată cu sancţiuni – lucru care va lovi de asemenea influenţa lui Putin”.

Sfaturile lui Rogan, un britanic, sunt împletite cu implicaţii că puterea de la Bucureşti ar avea legături cu Kremlinul.

„SUA ar trebui să sprijine presiunile Uniunii Europene şi să sprijine românii. Nu este vorba numai despre moralitate. Având acces la Marea Neagră, şi graniţe cu Ucraina, şi Moldova, poziţia geostrategică a României o face un important aliat al NATO. De asemenea acest lucru face ca România să fie în mod special vulnerabilă la reţelele cleptocratice folosite de Vladimir Putin şi pentru a extinde influenţa Rusiei.

Cu toate acestea, sancţiunile împotriva României trebuie cântărite cu grijă. Comerţul dintre SUA şi România este relativ limitat (în 2017 la aprox 2 miliarde USD (....) şi populaţia României are deja un nivel scăzut de trai, aşa că sancţiunile SUA ar trebui să ţintească direct către oficialii corupţi. Acest lucru ar atrage atenţia guvernului român, dar în mod calibrat, pentru a evita o escaladare nedorită. SUA ar avea mijloace de a presa România să-i asculte pe cetăţenii săi şi – poate de a o reinstala pe Kovesi.”

După măcelul comis de Guvernul Român împotriva cetăţenilor săi, vineri 10 august, SUA are, de fapt, chiar şi instrumentele legale de a impune acest lucru.

La începutul mandatului Donald Trump, preşedintele american a dat un ordin executiv pentru a aplica ceea ce se cheamă Greater Magnitsky Act – o lege care ţintea iniţial membrii guvernului rus implicaţi în crime împotriva lui Serghei Magnitsky – omorât în bătaie în puşcărie de autorităţile ruse după ce descoperise fraude de 200 de milioane USD comise de guvern. Legea a fost, însă, lărgită pentru a ţinti către orice abuzator major al drepturilor omului din lume.

Evident, Rogan se gândeşte exact la acest lucru când vorbeşte despre sancţiuni ţintite.

Legea Magnitsky, propusă de finanţistul Will Browder, permite îngheţarea de active şi refuzarea de vize pentru cei vinovaţi de încălcări majore ale drepturilor omului, mai scrie  Epochtimes-romania .


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!