InfoCons: Produsele tip ''pate de porc'' conţin ficat între 15 şi 47% din compoziţie

InfoCons: Produsele tip ''pate de porc'' conţin ficat între 15 şi 47% din compoziţie

Ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie la produsele analizate de tip "pate de porc" care se regăsesc pe piaţa din România, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 40 de produse de la 14 producători/distribuitori.

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.", se menţionează în comunicat.

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari).

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...