INFOGRAFICE Facturile la curent achitate de bucureșteni în comparație cu locuitorii altor capitale

INFOGRAFICE Facturile la curent achitate de bucureșteni în comparație cu locuitorii altor capitale

Consumatorii casnici din România achitau în luna decembrie a anului trecut printre cele mai mici prețuri absolute la energia electrică din Europa raportat la orașe-capitale, însă, raportate la puterea de cumpărare, acestea se numărau printre cele mai ridicate, arată un studiu al agenției de reglementare maghiare din domeniul energiei (MEKH), analizat de Profit.ro .

Astfel, în luna decembrie, consumatorii bucureșteni plăteau un preț final de 0,12 euro/KWh (0,60 lei/KWh), ceea ce îi situa pe poziția a 6-a în topul celor mai reduse prețuri achitate de cetățenii europeni din capitale.

Un preț mai mic era plătit doar de locuitorii a trei capitale non-euro (Kiev - 0,032 euro/KWh, Belgrad - 0,076 euro/KWh și Podgorița - 0,1 euro/KWh) și de cei ai două capitale europene (Budapesta - 0,1 euro/Kwh și Sofia - 0,12 euro/KWh).

Dacă luăm însă în calcul prețul energiei electrice raportat la puterea de cumpărare, situația se schimbă radical, bucureștenii achitând cel de-al cincilea cel mai ridicat preț la nivel european. Facturi mai ridicate, raportate la puterea de cumpărare, plătesc doar locuitorii Varșoviei, Pragăi, Berlinului și Lisabonei.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria