Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN

Informație-BOMBĂ! Dragnea, însoțit de un general SIE, a fost de două ori la sediul Damen, în Olanda. Olandezii se bat pentru un contract de 1,6 miliarde de euro la MApN. Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Sabin Orcan la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere realizată de Rareș Bogdan. 

Sabin Orcan a dezvăluit că Dragnea a fost însoțit de generalul SIE în rezervă, devenit Dan Dumitru.

Amănunte incendiare

Statul român este acționarul majoritar al șantierului naval Mangalia, dar a renunțat la conducerea companiei în favoarea olandezilor de la Damen. 

După numai câteva luni, olandezii au numit la șefia șantierului două nume cu greutate din serviciile de informații românești, potrivit jurnalul.ro. 

Este vorba, pe de o parte, despre Dorin Grosu, vicepreşedintele Consiliului de Administrație al Damen Shipyards Mangalia, fost şef al „Doi şi-un Sfert" şi ofiţer de informaţii al Armatei.

Pe de altă parte, în conducere a fost numit și consultantul Dan Dumitru, general SIE în rezervă. 

Dorin Grosu a ajuns în această funcție din postura de consilier personal al ministrului Economiei. 

Grosu a fost directorul Direcţiei Schengen din cadrul Ministerului de Interne, începând din 2013 și până în 2017, atunci când s-a pensionat. 

Anterior, a fost director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, iar între 2008 și 2011 a condus o diviziune a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta "Doi şi-un Sfert", serviciul secret al MAI). 

Între 2000 şi 2003, Grosu a fost ofiţer specialist în Direcţia Generală de Informaţii Apărării (serviciul secret al Armatei), potrivit sursei citate. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...