Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune!

Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune!

Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune! Iar forul care va adopta o astfel de rezoluție, menită să ducă la „repararea nedreptăţilor din Justiţie“, va fi Consilul Național al PSD din 16 decembrie. Ordonanța va fi adoptată guvern, în mod cert, în săptămâna imediat următoare. Adică înaintea votului pe moțiunea de cenzură, care va fi, cel mai probabil, amânat pentru săptămâna Crăciunului!

Conform informațiilor noastre, ordonanța nu va conţine cuvintele amnistie şi graţiere, ci e pregătită o variantă care să „repare nedreptăţile din Justiţie“, conform rezoluției care va fi adoptată în Consiliul Național.

Însă prevederile ordonanței ar anula direct unele condamnări și va permite, în regim de urgență, revizuirea sentinţelor considerate ilegale, pe motiv că se bazează pe probe rezultate din cooperarea dintre SRI şi procurori.

Ordonanța este scrisă deja de Toader și se așteaptă doar dispozitivul deciziei CCR de astăzi la sesizarea lui Iordache pentru a se armoniza cu acesta.

Practic, o astfel de măsură ar anula condamnarea de trei ani şi jumătate cu executare primită de Liviu Dragnea în primă instanţă şi, în plus, l-ar lăsa pe liderul PSD şi cu cazierul curat. Eventuala ordonanţă l-ar salva şi pe Darius Vâlcov, unul dintre sfetnicii liderului PSD, condamnat în primă instanţă la nu mai puţin de 8 ani de închisoare pentru corupţie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…