Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune!

Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune!

Informație. Dăncilă îi cere lui Dragnea o rezoluție a unui for al PSD pentru a da ordonanța de amnistie și grațiere! NU se opune! Iar forul care va adopta o astfel de rezoluție, menită să ducă la „repararea nedreptăţilor din Justiţie“, va fi Consilul Național al PSD din 16 decembrie. Ordonanța va fi adoptată guvern, în mod cert, în săptămâna imediat următoare. Adică înaintea votului pe moțiunea de cenzură, care va fi, cel mai probabil, amânat pentru săptămâna Crăciunului!

Conform informațiilor noastre, ordonanța nu va conţine cuvintele amnistie şi graţiere, ci e pregătită o variantă care să „repare nedreptăţile din Justiţie“, conform rezoluției care va fi adoptată în Consiliul Național.

Însă prevederile ordonanței ar anula direct unele condamnări și va permite, în regim de urgență, revizuirea sentinţelor considerate ilegale, pe motiv că se bazează pe probe rezultate din cooperarea dintre SRI şi procurori.

Ordonanța este scrisă deja de Toader și se așteaptă doar dispozitivul deciziei CCR de astăzi la sesizarea lui Iordache pentru a se armoniza cu acesta.

Practic, o astfel de măsură ar anula condamnarea de trei ani şi jumătate cu executare primită de Liviu Dragnea în primă instanţă şi, în plus, l-ar lăsa pe liderul PSD şi cu cazierul curat. Eventuala ordonanţă l-ar salva şi pe Darius Vâlcov, unul dintre sfetnicii liderului PSD, condamnat în primă instanţă la nu mai puţin de 8 ani de închisoare pentru corupţie.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului