Informație-ȘOC! La congresul de la Madrid, PSD a primit ultimatum. Fie abrogă contrareforma din justiție, fie va fi dat afară din familia socialiștilor europeni!

Informație-ȘOC! La congresul de la Madrid, PSD a primit ultimatum. Fie abrogă contrareforma din justiție, fie va fi dat afară din familia socialiștilor europeni!

Informație-ȘOC! La congresul de la Madrid, PSD a primit ultimatum. Fie abrogă contrareforma din justiție, fie va fi dat afară din familia socialiștilor europeni! La recentul congres PES de la Madrid, partidul de guvernământ din România, PSD, a primit ultimatum din partea familiei sale europene: fie abrogă contrareforma sa din justiție, criticată intens atât de Comisia Europeană, cât și de propria societate civilă, fie este dat afară din familia socialiștilor europeni, a declarat „Spitzenkandidat”-ul social-democraților austrieci pentru alegerile europarlamentare, Andreas Schieder, joi pentru Austrian Press Agency (APA), relatează  G4Media.ro .

Liderilor PSD prezenți la Madrid li s-ar fi explicat ‘fara drept de apel’ ca ‘veti fi dati afara’ daca modificarile aduse legilor justiei nu sunt abrogate urgent, a declarat politicianul austriac. Potrivit lui Schieder, inca nu a fost fixata o data concreta pentru excluderea PSD, dar ‘daca in urmatoarele saptamani si luni nu vom vedea o schimbare de atitudine din partea PSD’, procedura va fi declanșata rapid, transmite APA.

Amintim că vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans i-a transmis liderului PSD la congresul socialiștilor de la Madrid (22-23 februarie) un mesaj tranșant: ”Dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roșie pentru Europa”.


Andreas Schieder


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…