Informație/Moțiunea de cenzură va trece. Președintele schimbă liniile la PNL. Se pare că Orban e out!

Informație/Moțiunea de cenzură va trece. Președintele schimbă liniile la PNL. Se pare că Orban e out!

Soldatul Ciolacu își face treaba disciplinat. Și va pica Guvernul Orban. Taman bine pentru președintele Iohannis să forțeze schimbarea liniilor în PNL și să-l treacă pe linie moartă pe Orban. Urmează două săptămâni foarte interesante...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. Sigur pe el, Ciolacu declara în aceeași zi că moțiunea va trece cu 250 de voturi. Surse politice susțin că afirmația lui Ciolacu este una adevărată, iar moțiunea, chiar dacă nu va strânge 250 de voturi, va fi adoptată de Parlament. Ce se va întâmpla cu Ludovic Orban, după demiterea Guvernului? Toate variantele sunt deschise, inclusiv înlocuirea sa, având în vedere relațiile din ce în ce mai înghețate între el și Klaus Iohannis.

Moțiunea este „fluturată” de PSD de săptămâni bune în spațiul public, însă acum au considerat liderii partidului că este un moment bun să dărâme Guvernul. Calculul pe care și-l face Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD, moțiunea urmând a fi depusă săptămână viitoare, cu doar câteva zile înainte de congresul în care Ciolacu va deveni președinte plin al partidului, dar și cu începerea campaniei electorale. 

Social democrații nu au stabilit încă momentul în care moțiunea va fi dezbătută și votată în Parlament. Posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc în aceeași săptămână în care este depusă, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…