Infractorul, la congresul socialiștilor europeni: "Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al copiilor noștri"

Infractorul, la congresul socialiștilor europeni: "Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al copiilor noștri"

Liviu Dragnea, președintele PSD, a exportat într-un discurs la Congresul Socialiștilor Europeni preocuparea pentru presupusele abuzuri din justiție, acuzând într-un discurs partidele de dreapta că ”au distrus Europa” prin intermediul instituțiilor de forță ale statului. Dragnea a fost unul dintre puținii lideri socialiști care nu și-au ținut discursul în limba engleză, relatează G4Media .

 
”Trebuie să corectăm abuzurile din trecut, să rezistăm dreptei”, a mai spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că a avut azi o discurs cu Frans (Timmermans – n.red.). ”Sper să avem o comunicare și o colaborare mai bună”, a spus șeful PSD.

Cele mai importante declarații din discursul lui Dragnea la Madrid:

– Manifestul socialiștilor va schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominație a dreptei, care a distrus multe valori, speranțe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european. Dreapta face orice ca să ne blocheze.

– Cred în proiectul european, dar trebuie să le spunem oamenilor despre modul în care dreapta a distrus Europa, folosind manipularea și instituțiile de forță ale statului. Trebuie să ieșim din defensivă împreună. Suntem puternici pentru că am rămas fideli valorilor noastre.

– Grație guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi, salariul minim și pensiile s-au dublat. Am redus și taxele pentru cetățeni și mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că nu se poate. Noi am arătat că un guvern social democrat poate micșora taxele și crește salariile și pensiile.

– Nu a fost ușor și nu va fi ușor. Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al copiilor noștri. Trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru cetățenii europeni. PSD va câștiga alegerile și sunt convins că și în Spania va câștiga PSOE. Sunt convins că românii din Spania vă vor vota. Pentru a face acest lucru e nevoie să luptăm până la capăt. Apărarea democrației, a drepturilor cetățenilor reprezintă linii directoare pentru care trebuie să luptăm.

– Azi am avut o discuție bună cu Serghei (Stanișev – n.red.), Frans (Timmermans – n.red.) și am propus soluții pentru o comunicare mai bună și sper să avem o comunicare și o colaborare mai bună.

– Trebuie să corectăm abuzurile din trecut, să rezistăm dreptei. Dreapta ne vrea divizați. Nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă pe care doar noi o putem aduce. Avem nevoie de o EUROPĂ mai aproape de oameni, cu cetățeni cu drepturi egale.

Noi facem politica celor mulți, suntem de partea bună, nu lăsăm pe nimeni în urmă. E timpul să facem schimbarea acum. Its time!
Context: Liviu Dragnea le-a vorbit socialiștilor la Madrid după o lungă perioadă de absență de la întâlnirile liderilor PES. Mai multe surse politice au confirmat pentru G4Media.ro că partidul condus de Liviu Dragnea negociază cu suveraniștii lui Matteo Salvini o eventuală afiliere la viitorul grup politic din Parlamentul European. Salvini a transmis recent o scrisoare în acest sens liderilor PSD, au mai declarat pentru G4Media.ro surse din PSD.

”Scrisoarea conține un mesaj de laudă vis a vis de PSD și este într-adevăr, un fel de invitație la o colaborare pe viitor mai strânsă cu PSD lăudând România și românii”, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

O eventuală ieșire din Partidul Socialiștilor Europeni pare să depindă, totuși, de rezultatul alegerilor din 26 mai. În caz că socialiștii vor rămâne în continuare un grup relevant, iar populiștii lui Salvini nu vor performa, este puțin probabil că PSD va ieși din PES, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru G4Media.ro că nu infirmă, dar nici nu confirmă informațiile referitoare la negocierile PSD cu Salvini.

„Avem obligația ca partid important în România și în UE să fim atenți la toate informațiile pe care le primim, să citim cu atenție fiecare scrisoare și să fim foarte deschiși în tot ce ne comunică specialiștii noștri în relații europene, Victor Negrescu, Natalia Intotero, europarlamentarii noștri. Analizând toate informațiile, ne așteptăm ca 26 mai să schimbe semnificativ configurația grupurilor din PE. Trebuie să știm exact cum ne raportăm”, a declarat Ștefănescu pentru G4Media.ro.

Relevant este că publicația Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, încurajează PSD să se alăture așa numitei mișcări suveraniste din UE și anunță, într-un text publicat pe 16 februarie ”Mutarea anului: Salvini cheamă PSD-ul să se alăture suveraniștilor europeni”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro