Înfrângerea Rusiei în Ucraina ar lăsa țara „distrusă” și „răzbunătoare”, susține un oficial britanic

Înfrângerea Rusiei în Ucraina ar lăsa țara „distrusă” și „răzbunătoare”, susține un oficial britanic

În cazul în care Rusia va pierde războiul din Ucraina, țara ar rămâne „distrusă, răzbunătoare și brutală” și ar fi o amenințare pentru statele membre NATO, conform comandantului Forţelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii, generalul Mike Wigston, relatează The Guardian .

Rusia ar rămâne „distrusă” în cazul unei înfrângeri. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform generalului Mike Wigston, trupele aeriene, armata și marina Federației Ruse constituie o amenințare atât pentru Regatul Unit , cât și pentru Alianța Atlanticului de Nord (NATO), conform The Telegraph.

În plus, Wigston a ținut să precizeze și faptul că situația s-ar putea înrăutăți în cazul în care liderul de la Kremlin ar fi îndepărtat de la putere.

Când conflictul ucrainean se va încheia și Ucraina își va restabili granițele, așa cum trebuie, vom avea o Rusie distrusă, răzbunătoare și brutală, ale cărei mijloace de a ne face rău sunt atacul aerian, atacul cu rachete și atacul subacvatic”, a declarat Wigston, care se va retrage luna viitoare, după patru ani în fruntea RAF.

Dar demonstrează că este vorba de mai mult decât o singură persoană. În spatele lui Putin există o întreagă structură și o ierarhie. Deci, chiar dacă Putin ar dispărea de pe scenă, există nenumărate alte persoane care l-ar putea înlocui și care ar putea fi la fel de brutale și violente față de propriul popor și față de statele vecine”, a mai precizat el.

În cadrul unui interviu acordat Rossiiskaia Gazeta, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că Moscova dispune de arme moderne, capabile să distrugă orice inamic , inclusiv SUA.

Rusia este răbdătoare şi nu intimidează pe nimeni prin avantajul său militar.Dar ea posedă arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA, în cazul unei ameninţări la adresa existenţei sale", a declarat Patruşev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…