INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 18,5%, în primele 11 luni

INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 18,5%, în primele 11 luni

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 18,5%, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, comparativ cu intervalul corespunzător din 2020, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică.

Evoluţia comenzilor noi din industria prelucrătoare, în primele 11 luni ale anului, a fost determinată de creşterile înregistrate în industria bunurilor intermediare (+35,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,6%) şi în industria bunurilor de capital (+12,0%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 0,9%.

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut pe ansamblu cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+11,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,3%), industria bunurilor de uz curent (+4,1%) şi în industria bunurilor intermediare (+1,8%).

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 12,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+35,7%), industria bunurilor intermediare (+35,5%), industria bunurilor de uz curent (+3,1%) şi în industria bunurilor de capital (+2,3%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?