INSP: 23.469 de persoane imunizate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză de vaccin

INSP: 23.469 de persoane imunizate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză de vaccin

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în perioada 27 decembrie 2020 - 23 mai 2021, un număr de 23.469 de persoane vaccinate anti-COVID (0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze.

În intervalul menţionat, la 445 de persoane (1,9% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul.

"Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării", subliniază INSP.


Totodată, 4.718 persoane (0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea rapelului.

Conform aceleiaşi surse, la 86 de persoane (1,8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul, dar "nu s-a datorat vaccinării".

"În ultimele două săptămâni (10 - 23 mai), un număr de 558 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin. (...) În ultimele două săptămâni (10 - 23 mai), 359 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin", precizează INSP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!