Inspecția Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul Bagdasar-Arseni; nu au putut fi verificate documentele referitoare la controlul infecțiilor nosocomiale

Inspecția Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul Bagdasar-Arseni; nu au putut fi verificate documentele referitoare la controlul infecțiilor nosocomiale

Ministerul Sănătății precizează că Inspecția Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar controlul va continua marți, având în vedere că nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele referitoare la prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție. 

MS subliniază că luni controlul a evidențiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție, acesta fiind un serviciu externalizat de către spital. Alte nereguli constatate, adaugă MS, se referă la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

''În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidențiat prezența Achomobacter xyloxidans — multirezistent, sensibil la Levofloxacin. În data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronșic și au fost trimise spre analiză la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș". Rezultatele atestă prezența Acinetobacter baumanii — multirezistent, sensibil la Colistin, și prezența Klebsiella, rezistentă la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific. (...) Aseară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție. Inspecția Sanitară a decis, drept urmare, extinderea controlului pe durata zilei de astăzi și derularea unei întregi operațiuni de recontrol. Asta înseamnă că va fi verificată situația respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare'', se arată în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății anunță că, la finalizarea raportului, concluziile vor fi făcute publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...