Întâlnire a premierului cu sindicalişti de la Ambulanţă: S-a convenit permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare

Întâlnire a premierului cu sindicalişti de la Ambulanţă: S-a convenit permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare

Premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România au convenit, în cadrul întâlnirii avute marţi, să fie permanentizate cele 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă alocate în perioada stării de alertă institută ca urmare a pandemiei de COVID-19, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Discuţiile s-au axat asupra modalităţilor de susţinere a activităţii şi de motivare a personalului medical din serviciul de ambulanţă, a precizat sursa citată.

"Una dintre soluţiile asupra căreia s-a convenit se referă la permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă, măsură ce va contribui la atragerea de personal medical. Premierul a subliniat că vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada stării de alertă şi se caută o soluţie legislativă pentru menţinerea, pe perioadă nedeterminată, în sistemul de ambulanţă a personalului medical angajat pe aceste posturi", se arată în mesajul Executivului.

De asemenea, s-a convenit că este necesară "clarificarea" legislaţiei cu privire la acordarea stimulentului luna de risc în valoare de 2.500 de lei personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, astfel încât de acest drept să beneficieze şi medicii şi asistenţii medicali de la Ambulanţă.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicaliştilor au mai discutat despre necesitatea achiziţiei de noi ambulanţe, dar şi de asigurarea unui nivel "corect" de salarizare pentru asistenţii medicali din acest sistem.

Premierul a apreciat contribuţia pe care personalul medical din cadrul serviciului de ambulanţă o are în gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19 şi a subliniat că este deschis continuării dialogului pentru găsirea cât mai rapidă a soluţiilor de natură să sprijine activitatea acestuia.

La consultările de la Palatul Victoria au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin