Interesante amănunte de culise!/Fiicele lui Putin și succesiunea la Kremlin

Interesante amănunte de culise!/Fiicele lui Putin și succesiunea la Kremlin

Participarea celor două presupuse fiice ale lui Vladimir Putin la un forum economic la Sankt Petersburg este considerată o mișcare politică și ar putea fi un semnal despre posibilul succesor al președintelui Rusiei, relatează Europa Liberă .

La un forum economic internațional din Sankt Petersburg de la începutul acestei luni au participat mai mulți experți în economie și cercetare. Printre aceștia se numără Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova.

Katerina Tikhonova este șefa Centrului pentru Rezerva Intelectuală Națională al Universității de Stat din Moscova și a prezentat la forum noi strategii pentru stimularea investițiilor.

Maria Vorontsova este expertă în cercetare genetică. Aceasta a fost intervievată pe tema bolilor rare.

Totuși, motivul pentru care evenimentul a intrat în atenția presei nu este nici economi, nici cercetarea genetică, ci zvonurile care spun că cele două participante la forum ar fi fiicele președintelui Vladimir Putin.

Atât Putin cât și Kremlinul au refuzat în trecut să se refere la identitatea celor două femei, iar descendența lor este un secret de notorietate în Rusia.

Cele două nu au fost întrebate direct de către nimeni despre acest lucru, însă un indiciu privind identitate lor a fost dat de către moderatorul evenimentului care a prezentat-o pe Tikhonova drept „Katerina Vladimirovna”, după numele tatălui.

Spre sfârșitul discuției, moderatorul a făcut de asemenea o glumă la adresa lui Tikhonova. Ca urmare, Ministrul Justiției Konstantin Chuichenko (prezent în calitate de participant la discuție), l-a avertizat pe moderator să nu o întrerupă.

Ele sunt deja majore”, a declarat analistul politic al Kremlinului, Sergei Markov pentru RFE/RL. „Ele dețin funcții profesionale destul de serioase. Au propriile lor ambiții…. Vor să se prezinte în fața societății de elită ca personalități independente”.

Katerina Tikhonova apăruse în televiziunea rusă din 2018
Katerina Tikhonova apăruse în televiziunea rusă din 2018

Markov a mai adăugat că forumul de la Sankt Petersburg a fost locul ideal pentru acest lucru deoarece acesta e, practic, un „eveniment de familie” pentru Putin și cercul său.

Nu este un secret că Rusia este condusă de oamenii din Sankt Petersburg iar acesta este un forum major în Rusia care a fost creat de către oameni din Sankt Petersburg”, a spus el. „ Este un forum pentru elita guvernantă a Rusiei, un forum al oamenilor din Sankt Petersburg care se desfășoară la Sankt Petersburg ... Deci, era logic ca membrii familiei să apară la un astfel de forum familial”. Specialiștii speculează că am putea vedea tot mai multe apariții din partea celor două, în viitor.

De ce le-ar aduce pe aceste pretinse fiice ale lui Putin la un astfel de eveniment și care e rostul lor de a vorbi în public?” a întrebat analistul Andrei Kolesnikov de la Carnegie Moscow Center. „Fie sunt folosite de lobbyiști în scopuri proprii, așa cum ar sugera apariția Katerinei Tihonova, fie s-au gândit că ar fi interesant să arate presei străine cine sunt, cum gândesc și cum arată fiicele lui Putin.”

Maria Vorontsova a apărut în televiziunea rusă în 2019.
Maria Vorontsova a apărut în televiziunea rusă în 2019.

În plus, apariția publică a fiicelor lui Putin ar putea îmbunătăți imaginea președintelui. Mulți membrii ai elitelor Rusiei au fost criticați deoarece copiii lor și alte rude au studiat sau au trăit în străinătate. Spre deosebire de aceștia, fiicele lui Putin au rămas în Rusia.

Kolesnikov a spus că acesta este un lucru bun pentru Putin. Sunt profesioniste, implicate în cariere diferite iar una dintre ele este „practic medic”. Nu este foarte clar care este profesia celeilalte fiice, dar „face ceva complicat și vorbește public despre ceva de-a face cu investițiile.

Posibil succesor al lui Putin

Prezența Katerinei Tikhonova la eveniment ar putea fi o strategie pentru a îmbunătăți imagine lui Kirill Dmitriev care este șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RFDI) și este uneori menționat ca un posibil succesor al lui Putin. El și soția sa, o cunoscută figură din televiziune, Natalia Popova, sunt apropriați de Tikhonova și fostul soț al acesteia, miliardarul Kirill Shamalov. Conform mai multor surse Tikhonova și Popova au studiat împreună la facultate.

Kirill Dmitriyev, șeful Fondului de Investiții Directe din Rusia, „este adesea numit printre posibilii succesori ai lui Vladimir Putin”, spune jurnalistul Serghei Iezov.
Kirill Dmitriyev, șeful Fondului de Investiții Directe din Rusia, „este adesea numit printre posibilii succesori ai lui Vladimir Putin”, spune jurnalistul Serghei Iezov.

Dmitriev a fost educat la Stanford și la Harvard și a devenit cunoscut în martie 2017 după ce s-a relatat că se întâlnise în secret în Seychelles cu fondatorul firmei americane de securitate privată Blackwater, Erik Prince. Prince însă neagă acuzațiile presei cum că ar fi fost implicat în echipa lui Donal Trump și că ar fi discutat cu Dmitriev despre un posibil „canal negru” între cele două țări.

Kirill Dmitriev este des numit ca un posibil succesor al lui Vladimir Putin”, a spus Sergei Yezhov, un jurnalist pentru The Insider. „Nu este un secret că este prieten de familie. Știm că a fost la nunta Katernei Tikhonova și Kirill Shamalov.”

Analistul Kolesnikov a spus că prezența lui Dmitriev la eveniment a jucat un rol important pentru sistemul politic al lui Putin.

El este folositor într-un sens practic pentru că încheie toate acordurile la care participă guvernul rus”, spune Kolesnikov. Acesta a mai adăugat că rolul lui Dmitriev este esențial pentru funcționarea sistemului capitalist dominat de stat. „Guvernul încheie tranzacțiile sau permite tranzacțiilor să se întâmple.” Intervenția guvernului este mereu pentru beneficiul guvernului.

Acest om care nu este ministru și nu are o poziție înaltă în administrație devine o persoană extrem de puternică din punctul de vedere al circuitului financiar.” Kolesnikov a concluzionat că acest lucru „se potrivește perfect cu concepția lui Putin despre cum ar trebui să funcționeze o economie”.

Putin și fosta lui soție au fost căsătoriți până în 2014.
Putin și fosta lui soție au fost căsătoriți până în 2014.

Oficial, Putin are doi copii, fiicele din căsătoria sa cu Lyudmila Putina. Maria Putina (presupusă Maria Vorontsova) s-a născut în Leningrad în aprilie 1985, iar e Ecaterina Putina (presupusă Katerina Tikhonova) s-a născut în august 1986 la Dresda, în Germania de Est. Putin a refuzat să discute despre ele. Tot ce a spus este că trăiesc și lucrează în Rusia.

Nu discut despre familia mea cu nimeni”, a spus Putin la o conferință din 2015. „Fiecare om are dreptul la propriul său destin. Fiecare își trăiește propria viață și face acest lucru cu demnitate.”

Putin și fosta soție au divorțat în 2014.

Fosta gimnastă olimpică și membră a Dumei de Stat, Alina Kabayeva, în 2005.
Fosta gimnastă olimpică și membră a Dumei de Stat, Alina Kabayeva, în 2005.

La același forum de la Sankt Petersburg în 2017, Putin a anunțat că are doi nepoți dar nu a oferit mai multe detalii în afară de faptul că unul dintre cei doi era deja la grădiniță iar celălalt se născuse recent.

În 2020, pagina Proyekt a publicat un raport care specula că Putin ar avea o altă fică, Elizaveta, născută în 2003 ca urmare a unei relații cu o femeie numită Svetlana Krivonogikh.

Potrivit presei din Rusia, Putin mai are o fiică născută în 2015 și doi gemeni născuți în 2019, copii ai fostei gimnaste Alina Kabayeva. Putin nu a discutat niciodată relația cu Kabayeva.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina