Într-o înregistrare video, Stat Islamic amenință mai multe țări din Asia de Sud-Est

Într-o înregistrare video, Stat Islamic amenință mai multe țări din Asia de Sud-Est

Într-o înregistrare video publicată marți pe internet, gruparea teroristă Stat Islamic amenință 'autoritățile nusantara', termen care, pentru malaezieni, include Malaezia, Filipine, Brunei, Indonezia, Papua Noua Guinee și Timorul de Est, dar care, pentru indonezieni, este sinonim cu arhipelagul indonezian, transmite EFE.

'Am încetat să mai fim cetățenii voștri. Ne-am eliberat de voi. Vom veni după voi cu o forță militară pe care nu o veți putea opri, cu voia și ajutorul lui Allah. Aceasta este promisiunea pe care v-o face Allah', anunță un combatant într-un amestec de limbă malaieză și arabă, potrivit ziarului malaezian The Star .

În înregistrare este prezentată arderea de pașapoarte și documente, îndoctrinarea unor copii prin intermediul unor imagini de la orele de religie și în taberele de antrenament militar, în care se vede un tânăr privind prin cătarea unei arme de asalt AK-47.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”