Ioan Cupşa şi Daniel Fenechiu - propunerile PNL pentru funcţia de judecător la CCR

Ioan Cupşa şi Daniel Fenechiu - propunerile PNL pentru funcţia de judecător la CCR

Deputatul Ioan Cupşa şi senatorul Daniel Fenechiu sunt propunerile Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

El a precizat că cele două propuneri au fost validate în şedinţa Biroului Executiv al PNL, în condiţiile în care este în curs de derulare procedura de desemnare a unor judecători pentru CCR.

"Biroul Executiv al PNL a decis să fie propus (...) Ioan Cupşa - pentru Camera Deputaţilor, iar pentru Senat - domnul senator Daniel Fenechiu", a spus liderul PNL la finalul şedinţei.

Acesta a arătat că a fost mandatat împreună cu liderii grupurilor parlamentare ale liberalilor de Biroul Executiv al PNL să poarte discuţii cu ceilalţi parteneri din Opoziţie pentru obţinerea majorităţii în susţinerea unui candidat, altul decât cel sprijinit de PSD-ALDE.

"Eu cred că orice formaţiune politică are dreptul de a depune candidaţi. Vom purta discuţii cu partenerii din Opoziţie privitor la candidaturi şi dacă vom putea degaja o soluţie comună, o vom susţine", a mai spus Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că va avea o discuţie, luni, cu preşedintele USR, Dan Barna.

"Dacă degajăm o formulă de susţinere comună a unui candidat la Cameră şi la Senat, va fi foarte bine", a subliniat Ludovic Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”