Iohannis: A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta

Iohannis: A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, PSD pentru modificările în ceea ce priveşte legile justiţiei şi a afirmat că a mai rămas "de rezolvat" chestiunea Secţiei speciale pentru magistraţi, arătând că aceasta va fi rezolvată.

"PSD a promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere s-au apucat să facă ce ştiu ei mai bine, să ocupe funcţii în stat persoane de multe ori incompetente şi ca fiecare dată supuse conducerii pesediste, s-au apucat să destructureze şi să acapareze marile sisteme publice ale României şi ce au realizat? Au realizat o involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-ar fi împiedicat de atâtea ori PSD, să fim în rând cu statele mari ale Europei. Europa ne respectă, ne doreşte. (...) PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens şi acolo am rămas. Eu am făcut tot ce am putut să facă preşedintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video pe cei doi elefanţi de la început i-am alungat, nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici Codurile penale nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat, să nu credeţi că nu au reuşit fiindcă le-a venit mintea la cap, m-am suit eu în capul lor. Şi legile justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am trimis înapoi în Parlament şi la CCR, nu au ieşit perfecte, dar au ieşit totuşi departe de ce şi-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta", a spus Iohannis la Adunarea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov .

El a mai spus că "pesediştii chiar au încercat să se răzbune pe români fizic, nu la figurat, la propriu", amintind de protestele din 10 august 2018 când a susţinut că jandarmii au fost echipaţi pentru "război urban".

"Pesediştii au spus că nu ei, că ei au fost plecaţi în provincie. Aşa au încercat pesediştii să înăbuşe nemulţumirile românilor. N-au reuşit. Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot şi a câştigat Partidul Naţional Liberal! Acum, dragii mei, haideţi să ne mobilizăm şi pentru prezidenţiale şi pentru locale şi pentru parlamentare", a subliniat Iohannis. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editori online: Gabriela Badea, Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria