Iohannis: Acest exercițiu bugetar e ultimul în care vor exista atât de mulți bani pe coeziune

Iohannis: Acest exercițiu bugetar e ultimul în care vor exista atât de mulți bani pe coeziune

Președintele Klaus Iohannis și-a manifestat, miercuri, la Suceava, îngrijorarea că România ar putea să nu mai beneficieze, în exercițiul financiar european următor, de fonduri de coeziune din partea Uiunii Europene la nivelul celor din perioada 2014- 2020.

El consideră că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar și gradul redus de absorție a fondurilor de coeziune din partea României vor determina o alocare bugetară mai mică la acest capitol.

"Părerea mea este că acest exercițiu bugetar este ultimul în care vor exista bani pe coeziune atât de mulți cum există acum. Având în vedere că Brexit-ul este o realitate, având în vedere că noi pe coeziune am avut o absorbție slăbuță, cred că nu vom mai avea astfel de fonduri în viitor. Cu atât mai mult, banii pe care îi avem acum să îi folosim și să potențăm efectul lor prin finanțarea corespunzătoare prin PNDL", a afirmat Iohannis.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”