Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Iohannis anunță că săptămâna viitoare va avea consultări cu partidele pe marginea legilor siguranței naționale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, că săptămâna viitoare va avea consultări cu partidele cu privire la legile siguranței naționale.

"Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marți și miercuri. Mâine voi trimite scrisorile de invitare către partidele politice. Luni voi avea o discuție cu primul ministru pe această temă, în cadrul săptămânii, marți și miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întrârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare", a spus Iohannis, miercuri, într-un interviu acordat TVR 1.

El a subliniat că legislația în materie a rămas în urmă și că este nevoie de o îmbunătățire a acesteia.

"Având în vedere că vorbim de securitatea națională, securitatea cyber, organizarea serviciilor, aceste chestiuni sunt foarte sensibile și privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care privește pe un partid și pe celălalt nu. Îi privește pe absolut pe toți și pe toți cetățenii României și atunci mi se pare normal ca această legislație, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea și cu acordul tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii și atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice", a adăugat Iohannis.

Șeful statului a susținut că "nu doar norocul, ci profesionalismul oamenilor ne-a ferit de atacurile teroriste".

"Avem nevoie de o legislație îmbunătățită pentru a putea merge mai departe. Nu vreau să întârziem acest proces", a evidențiat președintele.

El a subliniat că în elaborarea acestei legislații vor trebui respectate drepturile și libertățile cetățenilor.

"Sunt convins că Parlamentul va găsi soluțiile cele mai bune, exact din acest motiv doresc o consultare și politică și cu societatea civilă", a mai completat șeful statului.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Moise Guran / Haideți să inventariem bombițele lăsate de șarlatanul de la Finanțe în Bugetul pe 2019.

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!