Iohannis către Birchall: Aţi fost în contrasens cu conducerea Guvernului şi am apreciat această postură

Iohannis către Birchall: Aţi fost în contrasens cu conducerea Guvernului şi am apreciat această postură

Preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o marţi pe Ana Birchall, susţinând că aceasta a fost, în timpul mandatului de ministru al Justiţiei, "în contrasens" cu Guvernul Dăncilă şi conducerea PSD.

"Doamnă ministru Birchall, vă mulţumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, şi daţi-mi voie să fac o apreciere a mandatului şi a muncii dumneavoastră. Unu - am constatat că v-aţi implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Doi - am constatat, foarte important, că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al Justiţiei, aţi fost în contrasens cu conducerea Guvernului şi a partidului, care a dat acel Guvern eşuat, şi să ştiţi că am apreciat de fiecare dată această postură, pe care aţi avut-o, o postură pentru sistemul de Justiţie, pentru independenţa Justiţiei şi nu pentru nişte politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de Justiţie", a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu .

În timpul mandatului de ministru al Justiţiei, Ana Birchall a avut o relaţie conflictuală cu şefa CSM, Lia Savonea, şi a criticat Secţia specială de anchetare a magistraţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...