Iohannis: Dacă s-au făcut greşeli, trebuie discutat în interiorul DNA şi al CSM , nu în zona politică

Iohannis: Dacă s-au făcut greşeli, trebuie discutat în interiorul DNA şi al CSM , nu în zona politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Blaj, întrebat despre recentele achitări ale lui Victor Ponta şi Toni Greblă, că dacă s-au făcut greşeli la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acest lucru trebuie discutat la nivelul DNA şi al CSM, nu în zona politică.

"Aceasta este cu siguranţă o chestiune care va trebui analizată şi în interiorul DNA, dacă s-au făcut sau nu greşeli, nu pot să mă pronunţ asupra acestor chestiuni. Dacă se doreşte o discuţie la CSM, de asemenea se poate, fiindcă CSM răspunde de independenţa justiţiei şi, dacă este - atenţie! dacă este - nevoie, acolo trebuie purtate aceste discuţii, nu în zona politică", a răspuns şeful statului la întrebarea adresată de presă.

Întrebat şi dacă îi va cere scuze lui Victor Ponta pentru faptul că i-a cerut demisia, iar ulterior acesta a fost achitat, preşedintele a replicat că nu va face acest lucru şi că nu poate comenta o hotărâre judecătorească.

"Nu pot să am în public nicio părere despre ce decizii ia sistemul de justiţie. (...) Am toată încrederea în justiţia din România şi sunt ferm convins că justiţia trebuie să fie şi să rămână independentă. În niciun caz nu voi accepta o imixtiune a politicului în actul de justiţie", a spus Iohannis.

Răspunzând unei alte întrebări din partea presei, el a menţionat că nu are emoţii pentru data de 30 mai, când Curtea Constituţională va anunţa decizia în cazul refuzului de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu am nicio emoţie, am toată încredere în Curtea Constituţională", a mai spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente