Iohannis: Dacă s-au făcut greşeli, trebuie discutat în interiorul DNA şi al CSM , nu în zona politică

Iohannis: Dacă s-au făcut greşeli, trebuie discutat în interiorul DNA şi al CSM , nu în zona politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Blaj, întrebat despre recentele achitări ale lui Victor Ponta şi Toni Greblă, că dacă s-au făcut greşeli la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acest lucru trebuie discutat la nivelul DNA şi al CSM, nu în zona politică.

"Aceasta este cu siguranţă o chestiune care va trebui analizată şi în interiorul DNA, dacă s-au făcut sau nu greşeli, nu pot să mă pronunţ asupra acestor chestiuni. Dacă se doreşte o discuţie la CSM, de asemenea se poate, fiindcă CSM răspunde de independenţa justiţiei şi, dacă este - atenţie! dacă este - nevoie, acolo trebuie purtate aceste discuţii, nu în zona politică", a răspuns şeful statului la întrebarea adresată de presă.

Întrebat şi dacă îi va cere scuze lui Victor Ponta pentru faptul că i-a cerut demisia, iar ulterior acesta a fost achitat, preşedintele a replicat că nu va face acest lucru şi că nu poate comenta o hotărâre judecătorească.

"Nu pot să am în public nicio părere despre ce decizii ia sistemul de justiţie. (...) Am toată încrederea în justiţia din România şi sunt ferm convins că justiţia trebuie să fie şi să rămână independentă. În niciun caz nu voi accepta o imixtiune a politicului în actul de justiţie", a spus Iohannis.

Răspunzând unei alte întrebări din partea presei, el a menţionat că nu are emoţii pentru data de 30 mai, când Curtea Constituţională va anunţa decizia în cazul refuzului de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu am nicio emoţie, am toată încredere în Curtea Constituţională", a mai spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...