Iohannis, despre consultări: Faptul că unii nu vor să vină la discuţii mi se pare de-a dreptul ciudat

Iohannis, despre consultări: Faptul că unii nu vor să vină la discuţii mi se pare de-a dreptul ciudat

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că i se pare "de-a dreptul ciudat" faptul că unele partide nu vor să participe la consultările pe tema Justiţiei, precizând că este vorba de o ofertă la dialog.

"Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni, este o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog parcă este cel puţin ciudat. Chiar dacă unii au spus că nu vin, dacă se răzgândesc sunt bineveniţi. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele parlamentare şi asta este important să subliniem şi vom avea un dialog foarte bun", a spus Iohannis, înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

El a afirmat că, în marja consultărilor privind situaţia din Justiţie, este dispus să discute cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare şi despre ale teme.

"Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea, consider că, dacă am convocat un referendum care are temă centrală Justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din Justiţie, acum se tot discută şi se tot se discută şi, din păcate, multe chestiuni sunt chiar foarte negativ prezentate chiar de sistemul de Justiţie, atunci o discuţie se impune. Sunt dispus în marja acestor consultări să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor şi probabil unii mă vor întreba de referendum sau vor veni ei cu abordări proprii. Tema este situaţia Justiţiei", a explicat şeful statului.

Întrebat ce paşi va face după aceste consultări, el a precizat că o să spună la "momentul potrivit".

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi şi vineri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare pe tema situaţiei din justiţie. Joi, el se va consulta cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cu cei ai grupului minorităţilor naţionale, vineri fiind programate cele cu PSD şi ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa nu va onora invitaţia la consultări. De asemenea, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va veni, dar a informat că va participa o delegaţie din partea PSD. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…