Iohannis, după consultări: Asaltul PSD asupra Justiției trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Toate partidele susțin referendumul

Iohannis, după consultări: Asaltul PSD asupra Justiției trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Toate partidele susțin referendumul

Iohannis, după prima zi de consultări cu partidele pe tema referendumului: Românii au dreptul să dea un răspuns asaltului PSD asupra justiție. Imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului, voi formula întrebările

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, după prima zi de consultări cu partidele parlamentare pe tema referendumului, că românii au dreptul să dea un răspuns asaltului PSD asupra justiției, că toți cei prezenți joi la consultări au îmbrățișat ideea referendumului și a precizat că, imediat după ce va primi răspunsul Parlamentului, va formula întrebările.

 Președintele a avut discuții, joi, cu delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanții PSD şi ALDE sunt aşteptați vineri, la Cotroceni, dar ALDE a anunţat că nu participă la discuţii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că el nu va merge, dar că PSD va trimite o delegație de trei reprezentanți.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Am discutat despre situația justiției. Toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției. Le-am spus direct că acest asalt al PSD asupra justiției care durează de mai bine de 2 ani trebuie să primească un răspuns din partea românilor, iar acest răspuns este evident un referendum.

Toți participanții din această după-amiază au îmbrățișat ideea organizării unui referendum, toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la acest referendum. Acest lucru mă bucură.

Am abordat și alte teme cu care au venit delegațiile. Au fost consultări într-o atmosferă foarte bună. Cel mai important rezultat e că toți cei care au participat își doresc un referendum.

Românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt asupra justiției. Indiferent de opțiunile politice, cu toții ne dorim o Românie cu o justiție independentă, dreaptă, scoasă de sub influența politicului.

Imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului voi formula întrebările pentru referendum.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Scene hard în Moldova / Premierul albanez a strâns-o în brațe pe Giorgia Meloni și a sărutat-o pe gât

2 Misterul morții spionilor înecați în Lacul Maggiore din Alpii Elvețieni: „A venit apocalipsa peste noi“ VIDEO

3 Soția fostului parlamentar Corneliu Bichineț a murit în somn, la Bruxelles

4 Misterul din noul pachet de ajutor american pentru Ucraina

5 Ce au discutat Regele Charles și șeful SRI în timpul ceremoniei de la Cotroceni