Iohannis: Îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit

Iohannis: Îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că îşi doreşte ca referendumul pe teme de justiţie să fie unul "bine organizat, bine gândit", în parteneriat cu societatea civilă şi cu partidele politice "de bună-credinţă".

"Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, îşi bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulţi români interesaţi, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credinţă şi împreună cu românii şi cu voi", a spus preşedintele, prezent la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu-Quintus", desfăşurată la Sinaia.

Iohannis a apreciat că guvernarea PSD "a eşuat", după ce legile justiţiei au fost modificate şi "întregul sistem a fost pus în dificultate".

"Eu cred că lucrul care trebuie făcut acum este să le dăm vocea înapoi românilor. Sigur, regula de bază a democraţiei este că se organizează alegeri, iar între alegeri, cel ales să conducă ţara să o conducă. Dar, asta înseamnă că cel ales să o conducă este de bună-credinţă, înseamnă că cel ales să conducă ţara conduce ţara pentru binele ţării şi al cetăţenilor ei, nu pentru propriul interes. Iar atunci când constatăm că lucrurile nu stau aşa, nu stau deloc aşa, atunci cetăţeanul de rând trebuie să primească un instrument cu care îşi exprimă dezaprobarea. Acel instrument este tot un vot", a adăugat el.

Iohannis şi-a exprimat dezaprobarea şi faţă de guvernările PSD anterioare, subliniind că social-democraţii au fost la conducerea ţării pentru cel mai mare număr de ani după Revoluţie.

"Guvernarea pesedistă, şi nu vorbesc de acest ultim guvern, un guvern pe care l-am clasificat ca un accident al democraţiei, nu despre asta vorbim, despre întreaga guvernare pesedistă! Întreaga guvernare pesedistă a eşuat. Şi, dragii mei, nu este prima. Din ultimii 30 de ani, de la Revoluţie încoace, PSD a fost la guvernare cei mai mulţi ani. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai bine. Între timp românii şi-au dat seama că aşa nu mai merge. Avem acum posibilitatea să arătăm că aşa nu mai merge. Avem alegeri europarlamentare. Avem, apropo de europarlamentare, o echipă foarte bună la PNL. Am văzut această echipă, am fost invitat acum câteva zile la un mare eveniment organizat de PNL pentru popularii europeni. Am văzut acolo echipa PNL, o echipă foarte tare", a susţinut el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai negru scenariu pentru România...

2 Un caz „special”...

3 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

4 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

5 Avertismentul care dă fiori al fostului consilier prezidențial Iulian Fota despre garanțiile de securitate ale NATO