Iohannis, întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Iohannis, întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Președintele Klaus Iohannis îl va primi marți, la Cotroceni, pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, urmând să participe la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din NATO.

Secretarul de stat va fi primit de președintele Klus Iohannis FOTO Arhivă

Potrivit unui anunț al Administrației prezidențiale, șeful statului îl va primi marți, 29 noiembrie, la 10.00, pe secretarul de stat al DStatelor Unite ale Americii, Antony Blinken.

Cei doi lideri vor participa ulterior, începând cu ora 14.25 la reuniiunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, unde șeful statului, Klaus Iohannis, va susține o alocuțiune.

Președintele Klaus Iohannis îl primește și pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, luni, 28 noiembrie, începând cu ora 16.15, urmând ca cei doi lideri să susțină declarații de presă.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vor susține declarații de presă comune.

București, capitală diplomatică timp de trei zile

Un maraton de trei zile de evenimente diplomatice la nivel înalt, organizat cu ocazia întâlnirii miniștrilor de externe din 30 de țări membre NATO, începe luni la București.

Luni, 28 noiembrie, are loc Reuniunea liderilor de la München - un format restrâns al Conferinței de securitate de la München.

Potrivit MAE, acesta va deveni „o platformă de discuții care să ghideze discuțiile la întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO”.

Întâlnirea va reuni peste 75 de reprezentanți de rang înalt din peste 25 de state - actuali și foști oficiali, experți cunoscuți și persoane publice. Reuniunea de la București are loc înaintea Conferinței de securitate de la München din februarie 2023. Astfel de întâlniri au fost organizate din 2009 o dată sau de două ori pe an, ultima a avut loc la Washington în mai 2022.

Marți și miercuri, în perioada 29-30 noiembrie are loc reuniunea miniștrilor de externe ai NATO.

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat într-un mesaj video, că va găzdui la București, în perioada 29-30 noiembrie, reuniunea miniştrilor de Externe ai ţărilor NATO, explicând că reuniunea NATO va fi prima reuniune aliată de nivel înalt găzduită de România după Summitul NATO din 2008, dar și primul eveniment al Alianței, care are loc într-un stat membru de pe flancul estic după declanșarea războiului din Ucraina.

Este o reuniune extrem de importantă, care va demonstra unitatea și solidaritatea Aliate și care va căuta soluții pentru a contracara efectele războiului brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis Bogdan Aurescu în mesajul video publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava