Iohannis: Nu mi se pare o problemă că partidele nu au candidați proprii pentru postul de premier; să aibă toate opțiunile deschise

Iohannis: Nu mi se pare o problemă că partidele nu au candidați proprii pentru postul de premier; să aibă toate opțiunile deschise

Trimisul special special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu vede o problemă în faptul că niciunul dintre partide nu are stabilit un candidat pentru postul de premier, arătând că acestea trebuie să-și păstreze toate opțiunile deschise.

"Nu mi se pare nicio problemă, cum nici PSD nu are, cum nici alții nu au. (...) Aceste alegeri sunt parlamentare, nu guvernamentale. Nu se alege Guvernul, se alege Parlamentul. Ulterior, pe baza rezultatului, Parlamentul dă votul de învestitură pentru Guvern, care se creează dintr-un amestec de propuneri partide, președinte și în final se validează. (...) Ca partid istoric trebuie să ții deschise all options — toate opțiunile — și după alegeri, când știi de ce instrumente dispui, să alegi cea bună cale. Același lucru este recomandabil și partidelor neistorice. Această abordare este în general sănătoasă, să știi pe ce te bazezi și să te duci în negocieri cu așteptări realiste", a spus Iohannis, întrebat ce părere are în legătură cu faptul că PNL nu are propriul candidat pentru postul de premier.

Cu privire la declarația președintelui PNL, Alina Gorghiu, referitoare la o demisie a sa în cazul în care majoritatea nu se formează în jurul liberalilor, șeful statului a răspuns: "Eu nu am această pretenție, dar afirmația este corectă".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…