Iohannis: Sunt mulțumit de activitatea DNA

Iohannis: Sunt mulțumit de activitatea DNA

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind de părere că acuzațiile la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, sunt un "joc care merge prea departe".

 "Da, eu am încredere în CSM, fiindcă aceste discuții arată că există opinii diferite și că ele se discută, mai rău ar fi fost să nu se discute nimic. (...) Da, eu sunt mulțumit de activitatea DNA și dacă există astfel de plângeri (n.r. — privind existența unor acuzații că șefa DNA ar face presiuni la adresa procurorilor), atunci se vor rezolva cu siguranță la CSM", a afirmat Iohannis.

El nu a dorit să comenteze demersul Laurei Codruța Kovesi de a sesiza Inspecția Judiciară în cazul declarațiilor ministrului Justiției.

"Eu am lucrat în inspecție, nu în inspecție judiciară, ci în inspecție școlară și m-a făcut să stau să mă gândesc un pic ce se întâmplă în sistem. Adică niște procurori sunt eliminați din DNA, fiindcă nu și-au făcut treaba. Nu vreau să intru în detalii, poate sunt foarte buni, dar s-a decis că trebuie să-și continue activitatea la alte parchete, or, chiar aceste persoane incriminează conducerea instituției de unde au fost trimiși acasă — parcă totuși este un joc care merge prea departe", a mai spus Iohannis, întrebat dacă acuzațiile la adresa șefei DNA afectează imaginea instituției.

Chestionat dacă Laura Codruța Kovesi ar trebui să se prezinte la audierile Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, șeful statului a răspuns: "Nu cred că spețele penale trebuie să se discute în Parlament, singurul lucru în legătură cu spețele penale care trebuie să se discute în Parlament sunt încuviințările urmăririlor penale și acelea trebuie date".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”