IPJ Călărași: Autorii omorului din Călărași - doi minori fără antecedente, prinși

IPJ Călărași: Autorii omorului din Călărași - doi minori fără antecedente, prinși

Autorii omorului săvârșit în data de 24 noiembrie în județul Călărași au fost prinși de polițiști, aceștia fiind doi minori fără antecedente, care locuiesc în apropierea locului săvârșirii faptelor, a anunțat, sâmbătă, comisarul șef Marian Iorga, inspector șef al Inspectoratului județean de Poliție Călărași, potrivit site-ului Poliției Române. Potrivit procurorului de caz Mădălina Miu, cei doi și-au recunoscut faptele.

"Din păcate, este vorba de 2 minori. Ancheta va stabili toate elementele. Mobilul stabilit până la acest moment ne conduce spre ideea sustragerii autoturismului și a eventualei sume de bani aflate asupra părților vătămate. Cei doi autori au premeditat săvârșirea faptei, s-au pregătit pentru aceasta, și-au achiziționat câte un cuțit fiecare și au procedat la săvârșirea cu deosebită cruzime a celor două fapte. Sunt elevi, nu provin din familii dezorganizate, locuiesc în apropiere de locul săvârșirii faptei. Ancheta va clarifica și zona neuropsihiatrică a celor doi, întrucât au revenit la domiciliu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Unul este elev în clasa a XII și altul în clasa a X-a. Nu au antecedente. Niciunul dintre ei nu avea permis, în funcție de datele din anchetă vom stabili discernământul și ceea ce voiau să facă", a precizat Marian Iorga.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, Mădălina Miu, procuror de caz, a precizat că este vorba de două infracțiuni de omor și tentativă de omor calificat.

"În cursul zilei de 1 decembrie au fost audiați cei doi suspecți, ambii minori la data săvârșirii faptelor, între timp unul a împlinit 18 ani și s-a dispus reținerea acestora. Vorbim de două infracțiuni de omor și tentativă de omor calificat. Inculpații au recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor reținute în sarcina lor, au descris în mod detaliat modalitatea de comitere", a spus Miu.

În data de 24 noiembrie, pe DN3A, în județul Călărași, două persoane, soț și soție, au fost înjunghiate de două persoane care făceau autostopul. Bărbatul a decedat în urma leziunilor, iar femeia a fost rănită și transportată la spital.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

4 Informații certe

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…