IPJ Călărași: Autorii omorului din Călărași - doi minori fără antecedente, prinși

Autorii omorului săvârșit în data de 24 noiembrie în județul Călărași au fost prinși de polițiști, aceștia fiind doi minori fără antecedente, care locuiesc în apropierea locului săvârșirii faptelor, a anunțat, sâmbătă, comisarul șef Marian Iorga, inspector șef al Inspectoratului județean de Poliție Călărași, potrivit site-ului Poliției Române. Potrivit procurorului de caz Mădălina Miu, cei doi și-au recunoscut faptele.

"Din păcate, este vorba de 2 minori. Ancheta va stabili toate elementele. Mobilul stabilit până la acest moment ne conduce spre ideea sustragerii autoturismului și a eventualei sume de bani aflate asupra părților vătămate. Cei doi autori au premeditat săvârșirea faptei, s-au pregătit pentru aceasta, și-au achiziționat câte un cuțit fiecare și au procedat la săvârșirea cu deosebită cruzime a celor două fapte. Sunt elevi, nu provin din familii dezorganizate, locuiesc în apropiere de locul săvârșirii faptei. Ancheta va clarifica și zona neuropsihiatrică a celor doi, întrucât au revenit la domiciliu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Unul este elev în clasa a XII și altul în clasa a X-a. Nu au antecedente. Niciunul dintre ei nu avea permis, în funcție de datele din anchetă vom stabili discernământul și ceea ce voiau să facă", a precizat Marian Iorga.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, Mădălina Miu, procuror de caz, a precizat că este vorba de două infracțiuni de omor și tentativă de omor calificat.

"În cursul zilei de 1 decembrie au fost audiați cei doi suspecți, ambii minori la data săvârșirii faptelor, între timp unul a împlinit 18 ani și s-a dispus reținerea acestora. Vorbim de două infracțiuni de omor și tentativă de omor calificat. Inculpații au recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor reținute în sarcina lor, au descris în mod detaliat modalitatea de comitere", a spus Miu.

În data de 24 noiembrie, pe DN3A, în județul Călărași, două persoane, soț și soție, au fost înjunghiate de două persoane care făceau autostopul. Bărbatul a decedat în urma leziunilor, iar femeia a fost rănită și transportată la spital.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios