IPJ Constanţa: Pachete cu droguri sunt găsite în continuare pe litoralul românesc, dar şi pe cel bulgăresc

IPJ Constanţa: Pachete cu droguri sunt găsite în continuare pe litoralul românesc, dar şi pe cel bulgăresc

Un număr total de 310 pachete cu droguri au fost găsite pe litoralul Mării Negre, de la sfârşitul săptămânii trecute şi până în prezent, atât în România, cât şi în Bulgaria, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

"Ca urmare a informării transmise de Poliţia Română omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele poliţieneşti de cooperare internaţională, autorităţile statului vecin au demarat o operaţiune similară, pe litoralul Mării Negre. Astfel, autorităţile din Bulgaria au descoperit 150 de pachete susceptibile a conţine droguri cu o concentraţie foarte ridicată (peste 90%). În continuare, operaţiunea este în desfăşurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât şi în Bulgaria", potrivit IPJ.

Peste 300 de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi într-o amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând şi 14 ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere, a precizat sâmbătă, la Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Conform acestuia, căutarea drogurilor va continua în zilele următoare, acţiunile fiind coordonate de DIICOT.

Drăgan a afirmat că în cadrul dosarului de trafic de droguri au fost reţinute şi apoi arestate preventiv două persoane, ulterior fiind efectuate şapte percheziţii domiciliare, ancheta fiind în derulare. Cantitatea de droguri găsite pe plaje şi pe Marea Neagră este în afara celor circa 800 de kilograme de astfel de substanţe depistate în judeţul Tulcea în urmă cu două săptămâni. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Poliţia Română

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…