Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300

Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300

Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300, a anunțat sâmbătă postul public de televiziune iranian Irib, în contextul unor tensiuni în creștere între Teheran și Washington după preluarea mandatului de președinte al SUA de către Donald Trump, informează AFP.

Televiziunea iraniană a precizat că 'mai multe obiective, în special o rachetă balistică și o dronă, au fost doborâte' în timpul acestui test efectuat 'în prezența responsabililor politici și militari într-o bază a apărării antiaeriene' situată în deșertul iranian.

Generalul Farzad Esmaili, comandant al apărării antiaeriene iraniene, a declarat pentru Irib că sistemul de apărare antiaeriană Bavar 373, produs de Iran, 'va fi testat în viitorul foarte apropiat', afirmând că el este 'mai modern decât S-300'.

''S-300 este un sistem fatal pentru inamic și desfășurarea sa alături de alte sisteme antiaeriene fac cerul țării mai sigur'', a adăugat Esmaili.

În 2010, Rusia suspendase un contract de furnizare a sistemului S-300 către Iran, ca urmare a sancțiunilor impuse de ONU la adresa Teheranului, acuzat că încerca să se doteze cu arma atomică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…