Iranul declară că SUA i-au trimis un mesaj în care asigură că doresc o încetare a focului în Gaza

Iranul declară că SUA i-au trimis un mesaj în care asigură că doresc o încetare a focului în Gaza

Iranul a declarat luni că a primit un mesaj din partea SUA, care asigură că încearcă să obţină o încetare a focului în Fâşia Gaza, o afirmaţie care - în opinia Teheranului - nu corespunde cu realităţile din teren.

Ministrul de Externe al Iranului, vizită surpriză în SUA FOTO Profimedia

"În ultimele trei zile, SUA ne-au transmis un mesaj că doresc o încetare a focului, dar, în practică, susţin genocidul şi crimele comise de sionişti în Gaza", a declarat ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, scrie Agerpres.

"Sperăm că Statele Unite îşi vor schimba politica cât mai curând posibil şi nu vor sprijini partea ocupantă", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene, potrivit agenţiei de presă de stat IRNA.

Declaraţiile sale intervin în contextul în care media americane, între publicaţia The New York Times, au relevat că Washingtonul a avertizat Teheranul şi gruparea libaneză Hezbollah (proiranian) că este pregătit să intervină dacă acestea atacă Israelul.

Republica islamică şi Israelul sunt duşmani declaraţi, concurând pentru hegemonia regională şi purtând un război ascuns prin atacuri cibernetice, asasinate şi sabotaje, conform EFE.

Iranul conduce aşa-numita 'Axă a Rezistenţei', o alianţă informală de organizaţii precum mişcarea şiită Hezbollah din Liban, gruparea islamistă Hamas şi Jihadul Islamic palestinian, precum şi o seamă de grupuri din Irak şi Siria.

Teheranul a salutat atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie şi de atunci a avertizat în diferite ocazii cu privire la posibilitatea ca aliaţii săi să deschidă alte fronturi dacă bombardamentele asupra Gaza, în care au fost ucişi peste 10.000 de palestinieni (conform Hamas), nu încetează.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat