Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Moscova

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Moscova

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat joi în semifinalele turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, după ce a învins-o pe belarusa Vera Lapko, 6-3, 4-6, 7-5.

Irina Begu, 27 de ani, locul 56 WTA, s-a impus foarte greu în fața unei adversare mult mai slab cotate, ocupanta locului 167 mondial. Vera Lapko, jucătoare venită din calificări, are 19 ani.

Begu a condus cu 4-2 în setul al doilea, pe care l-a pierdut cu 4-6, și a salvat o minge de meci la 5-6 în decisiv, set în care a condus cu 3-0. Meciul a durat două ore și 25 de minute, dintre care mai mult de o oră ultimul set.

Irina Begu, finalistă la Moscova în 2014, și-a asigurat un cec de 42.080 dolari și 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina, care a trecut joi de Aleksandra Sasnovici (Belarus), cu 6-4, 6-3.

Kasatkina (20 ani, 28 WTA) are 4-1 în meciurile directe cu românca, pe care a învins-o de trei ori anul acesta, ultima oară în sferturi la Charleston, cu 6-4, 6-1.

AGERPRES )


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale