Israelul va dezvălui în premieră publicului palatul regelui Irod

Israelul va dezvălui în premieră publicului palatul regelui Irod

Autoritățile israeliene vor dezvălui duminică structuri din palatul regelui Irod, interzise anterior publicului, pe care liderul tiranic din epoca Romană le-a îngropat sub pământ înainte de moartea sa. Situl arheologic și turistic Irodion, va prezenta publicului noi comori descoperite de arheologii israelieni după ani de săpături, anunță AFP.

Irodion, o destinație turistică foarte populară, este situat între Ierusalim și Bethleem, în sectorul aflat sub controlul civil și militar israelian.

Palatul- fortăreață a fost construit de regele Irod, cunoscut atât pentru brutalitatea sa cât și pentru structurile magnifice construite în timpul domniei sale.

Potrivit arheologilor, suveranul a decis la sfârşitul vieţii să-şi îngrope palatul cu pământ luat de poalele dealului, până când conturul întregii structuri nu a mai fost vizibil.

Irodion este singura construcție pe care regele Iudeei a numit-o după sine și locul în care a dorit să fie înmormântat, conform arheologului care s-a ocupat de săpături, Roi Porat.

Începând de duminică, publicul va putea urca pentru prima dată marea scară înconjurată de arcade care duce la holul principal al palatului, ale cărei ziduri, cu fresce în nuanţe de maro, verde şi negru, sunt reprezentative pentru stilul epocii.

De asemenea, vizitatorii vor putea descoperi, la piciorul scării, un teatru de 300 de locuri, care dispunea de o lojă "VIP", unde Irod l-a primit printre alţii pe generalul roman Marcus Agrippa în anul 15 înainte de Hristos.

Potrivit arheologului Roi Porad,"a fost o vizită foarte importantă pentru Irod" care, cu această ocazie, a pus să fie redecorată loja adăugându-i ferestre false şi fresce care amintesc de cucerirea Egiptului de către Agrippa, acoperite de gravuri grandioase.

Săpăturile la palatul-fortăreață Irodion au început în urmă cu 13 ani când arheologii au descoperit mormântul regelui roman Irod.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!