Istoricul Florian Bichir - noul vicepreşedinte al CNMR pentru Istorie şi Identitate Naţională

Istoricul Florian Bichir - noul vicepreşedinte al CNMR pentru Istorie şi Identitate Naţională

Istoricul Florian Bichir este noul vicepreşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) pentru Istorie şi Identitate Naţională, informează un comunicat al organizaţiei transmis, joi, AGERPRES.

"În calitate de vicepreşedinte pentru Istorie şi Identitate Naţională, Florian Bichir este un mare câştig pentru CNMR şi prin contribuţia domniei sale, CNMR va deveni mult mai puternică în strategia de apărare a istoriei şi a identităţii naţionale. Bichir este un român adevărat, un patriot şi sunt convins că va aduce plus valoare CNMR în demersurile de apărare a românismului", a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, Florian Bichir este unul dintre puţinii teologi care lucrează în mass-media şi este considerat un specialist al fenomenului religios, lansând de-a lungul timpului numeroase cărţi în domeniu.

* * *

Doctor în Ştiinţe politice şi în Teologie, absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, membru al Comisiei Române de Istorie Militară, Florian Bichir este un reputat istoric şi un cunoscut jurnalist român. Licenţiat în Filologie (Limba şi literatura română) şi Teologie ortodoxă, cu master în Comunicare şi cu studii aprofundate la Bruxelles, Belgia, şi Salamina, Grecia, Florian Bichir a lucrat în presa scrisă din anul 1991, colaborând cu publicaţiile "Dreptatea", "Viitorul românesc", "Ora", "Baricada" şi "Tinerama".

În martie 2012 a fost ales de Parlamentul României ca membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de 6 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina