Istoricul Florian Bichir - noul vicepreşedinte al CNMR pentru Istorie şi Identitate Naţională

Istoricul Florian Bichir - noul vicepreşedinte al CNMR pentru Istorie şi Identitate Naţională

Istoricul Florian Bichir este noul vicepreşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) pentru Istorie şi Identitate Naţională, informează un comunicat al organizaţiei transmis, joi, AGERPRES.

"În calitate de vicepreşedinte pentru Istorie şi Identitate Naţională, Florian Bichir este un mare câştig pentru CNMR şi prin contribuţia domniei sale, CNMR va deveni mult mai puternică în strategia de apărare a istoriei şi a identităţii naţionale. Bichir este un român adevărat, un patriot şi sunt convins că va aduce plus valoare CNMR în demersurile de apărare a românismului", a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, Florian Bichir este unul dintre puţinii teologi care lucrează în mass-media şi este considerat un specialist al fenomenului religios, lansând de-a lungul timpului numeroase cărţi în domeniu.

* * *

Doctor în Ştiinţe politice şi în Teologie, absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, membru al Comisiei Române de Istorie Militară, Florian Bichir este un reputat istoric şi un cunoscut jurnalist român. Licenţiat în Filologie (Limba şi literatura română) şi Teologie ortodoxă, cu master în Comunicare şi cu studii aprofundate la Bruxelles, Belgia, şi Salamina, Grecia, Florian Bichir a lucrat în presa scrisă din anul 1991, colaborând cu publicaţiile "Dreptatea", "Viitorul românesc", "Ora", "Baricada" şi "Tinerama".

În martie 2012 a fost ales de Parlamentul României ca membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de 6 ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”