ISU Bucureşti: Catedrala Neamului nu are autorizaţie pentru siguranţa la incendiu, întrucât construcţia nu este finalizată

ISU Bucureşti: Catedrala Neamului nu are autorizaţie pentru siguranţa la incendiu, întrucât construcţia nu este finalizată

Catedrala Mântuirii Neamului nu are autorizaţie pentru siguranţa la incendiu, întrucât construcţia nu este finalizată, precizează sâmbătă ISU Bucureşti-Ilfov.

"Organizatorul evenimentului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfinţire a Catedralei. În prezent, construcţia nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuţie existenţa unei autorizări pentru siguranţa la incendiu. Subliniem că autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă la finalizarea construcţiei, înainte de intrarea efectivă în funcţiune, potrivit destinaţiei declarată de beneficiar", se arată într-un comunicat al acestei instituţii remis AGERPRES.

ISU Bucureşti-Ilfov menţionează că a aplicat constructorului Catedralei o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu, precizând că a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei - Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor la eveniment.

"De asemenea, menţionăm că în data 23.11.2018 ISU Bucureşti - Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier pentru acest obiectiv. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. De asemenea, ISU Bucureşti-Ilfov a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei -Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor, prin adresele transmise în data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018", se afirmă în comunicat.

Aceeaşi sursă anunţă că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va asigura, prin structurile sale, desfăşurarea în condiţii de securitate a manifestării religioase de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, "pentru prevenirea oricărei situaţii de risc pentru populaţie".

"Întrucât, din punct de vedere tehnic, construcţia nu este finalizată, iar în preajma acesteia este organizat un şantier care nu poate asigura 100% condiţii de siguranţă pentru un număr foarte mare de participanţi, MAI a dispus mobilizarea unui număr mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie şi poliţie care vor acţiona în zonă, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc pentru populaţie", se arată în comunicat.

ISU Bucureşti recomandă celor care vor să asiste la manifestare să manevreze cu grijă sursele de foc, să se îmbrace adecvat pentru temperaturile scăzute din această perioadă, mai ales în cursul nopţii, să nu stea perioade lungi de timp în spaţii deschise unde temperaturile sunt scăzute sau să nu expună copiii cu vârste mici la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp. Participanţii la eveniment mai sunt sfătuiţi să apeleze la numărul unic de urgenţă 112, în caz de nevoie, să nu blocheze căile de acces din zonă, să nu se deplaseze pe căi de acces improvizate sau nedestinate publicului şi să nu staţioneze lângă utilajele de construcţie pentru a evita rănirile accidentale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e