Italia: Poliția a arestat o rețea infracțională care a vândut documente false unui număr de mii de imigranți

Italia: Poliția a arestat o rețea infracțională care a vândut documente false unui număr de mii de imigranți

Poliția italiană a anunțat luni arestarea unei rețele infracționale care a vândut documente de muncă false unui număr de mii de imigranți, cu ajutorul cărora aceștia au obținut permise de rezidență în Italia și acces în restul Uniunii Europene, tansmite DPA.

Polițiștii i-au arestat pe șeful rețelei, un contabil în vârstă de 55 de ani din regiunea Milano, și zece intermediari și recrutori din Egipt, Italia, Maroc, Pakistan și Tunisia. În perioada 2007-2016, aceștia au înființat 828 de firme fantomă care, potrivit anchetatorilor, au angajat în mod fictiv un "număr enorm" de cetățeni din afara Uniunii Europene.

Imigranții plăteau pentru documente sume între 300 și 3.000 de euro.

Anchetatorii au verificat până în prezent 35 de firme fantomă cu 1.536 de angajați fictivi, de la care rețeaua infracțională a obținut până la 3 milioane de euro între 2012-2016.

Alți 160 de suspecți, printre care 116 "clienți" ai rețelei se află în continuare sub anchetă, a indicat poliția italiană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…