Ivan: BEC nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor

Ivan: BEC nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor

Biroul Electoral Central nu a admis, în cadrul ședinței de vineri, nicio cerere de anulare a alegerilor din 5 iunie sau de renumărare a voturilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan.

"Biroul Electoral Central, în cadrul ședinței de astăzi, nu a admis nicio cerere de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor", a spus Ivan.

El a precizat că toate procesele verbale privind centralizarea rezultatelor votării, încheiate la nivelul birourilor electorale ale secțiilor de votare sau la nivelul birourilor electorale de circumscripție, se vor regăsi pe site-ul BEC.

Iulian Ivan a mai afirmat că eventualele neconcordanțe de la secțiunea Statistici de pe site-ul BEC au fost determinate de caracterul preliminar și provizoriu al informațiilor postate anterior, fiind remediate.

"Precizăm că eventualele neconcordanțe regăsite pe site-ul Biroului Electoral Central, la secțiunea Statistici, au fost determinate de caracterul preliminar și provizoriu al informațiilor postate anterior. Aceste neconcordanțe au fost remediate ca urmare a soluțiilor pronunțate de birourile electorale de circumscripție în soluționarea contestațiilor formulate asupra valabilității voturilor exprimate, respectiv a identificării și remedierii în condițiile legii a unor erori sau necorelări în procesele verbale ale birourilor electorale ale secțiilor de votare", a explicat Ivan.

El a adăugat că, în cazul alegerilor pentru primari, prezența la vot a fost de 48,17%.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...