Ivanka Trump are acum un birou la Casa Albă

Ivanka Trump are acum un birou la Casa Albă

Ivanka Trump, fiica președintelui american Donald Trump, are de acum un birou la Casa Albă, chiar dacă ea nu este angajată de către guvern, relatează AFP și Reuters.

De la depunerea jurământului de către Donald Trump la 20 ianuarie, Ivanka Trump (35 de ani) a fost văzută de numeroase ori în celebra 'West Wing', centrul nevralgic al puterii americane.

Vineri, fiica lui Donald Trump și a primei sale soții Ivana, a participat la o masă rotundă împreună cu președintele SUA și cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit avocatei sale Jamie Gorelick, citată de site-ul Politico, Ivanka Trump va avea acces la informații clasificate și va respecta aceleași reguli care se aplică consilierilor angajați ai Casei Albe.

"Credem că din precauție, cel mai bine este ca Ivanka să respecte din proprie inițiativă regulile care s-ar aplica în cazul în care ar fi fost angajată a guvernului federal, chiar dacă nu este", a explicat aceasta.

"Ca fiica adultă a unui președinte să aibă un rol activ în administrație este fără precedent", a mai recunoscut ea.

Soțul Ivankăi Trump, dezvoltatorul imobiliar Jared Kushner, este unul dintre consilierii apropiați ai lui Donald Trump și în această calitate a depus jurământ la preluarea funcției.

Rolul foarte influent jucat de tânărul cuplu ridică numeroase semne întrebări asupra posibilelor conflicte de interese și alimentează o dezbatere mai largă despre absența delimitărilor clare între afacerile familiei Trump și funcțiile politice ale diferiților săi membri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /