Ivanka Trump, consilieră a tatălui său, devine angajată federală

Ivanka Trump, consilieră a tatălui său, devine angajată federală

Ivanka Trump, fiică și consilieră a președintelui SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri că urmează să devină angajată federală fără plată, la fel ca soțul său Jared Kushner, relatează AFP și Reuters.

Fiica cea mare a magnatului imobiliar dispune deja de un birou la Casa Albă, fără să fie angajată de guvern, o poziție care a suscitat multe întrebări și critici.

"Am auzit îngrijorările unora privind rolul meu de consilier al președintelui (...) și sunt de acum angajată fără plată la Casa Albă, sub incidența acelorași reguli ca și ceilalți angajați federali", a anunțat ea într-un comunicat.

Casa Albă a salutat imediat acest demers al Ivankăi Trump "în rolul său, care nu are precedent, de primă fiică consilier al președintelui".

"Rolul Ivankăi de angajată neremunerată consolidează în continuare angajamentul nostru de etică și transparență", menționează textul.

De la depunerea jurământului de către Donald Trump, la 20 ianuarie, Ivanka Trump, 35 de ani, este foarte prezentă în celebra ''West Wing'' ("Aripa de Vest"), epicentrul puterii executive americane.

Ea a participat la mai multe întâlniri cu lideri străini cum ar fi premierul canadian Justin Trudeau și, mai recent, cancelarul german Angela Merkel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis