Ivanka Trump în variantă poloneză: preşedintele Duda îşi face fiica de 25 de ani consilier fără plată

Ivanka Trump în variantă poloneză: preşedintele Duda îşi face fiica de 25 de ani consilier fără plată

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi-a numit fiica de 25 de ani în funcţia de consilier fără plată al şefului statului, relevă o listă oficială a consilierilor prezidenţiali, citată de dpa.

Kinga Duda, de profesie avocat, nu va fi remunerată pentru funcţia sa, a subliniat preşedintele polonez într-un tweet miercuri seara.

Ea a fost numită consilier în august, potrivit site-ului oficial al preşedinţiei poloneze, deşi la vremea respectivă nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens.

Informaţia a fost dezvăluită în premieră de către jurnalistul Krzysztof Berenda de la postul de radio RMF într-un tweet miercuri seara.


Foto: (c) LESZEK SZYMANSKI/EPA


Ştirea a provocat critici şi acuzaţii de nepotism din partea comentatorilor politici. Unii dintre ei au evocat apariţia unei "Ivanka Trump în variantă poloneză", referindu-se la fiica preşedintelui SUA, consilieră a lui Donald Trump din 2017.

Kinga Duda a ajuns pe prima pagină a ziarelor poloneze la mijlocul lunii iulie, când Andrzej Duda a fost reales preşedinte pentru un al doilea mandat de cinci ani.

În toiul nopţii, când s-au anunţat rezultatele scrutinului, ea a lansat un mesaj conciliant către naţiune, afirmând că "oricine merită respect" şi "nimeni nu merită să fie obiect al urii" indiferent de "culoarea pielii, opiniile noastre, pe cine susţinem şi pe cine iubim".

Oponenţii politici ai preşedintelui au remarcat atunci că aceste afirmaţii contrastează puternic cu ceea ce mulţi au considerat a fi mesaje homofobe transmise de Andrzej Duda în timpul campaniei electorale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar

5 Avertisment / „Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate”