Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ivănuș (APBPM): România are un deficit de 50.000 de oameni în IT, anul acesta

România are în acest an un deficit de 50.000 de oameni pe piața muncii în sectorul IT, a declarat, miercuri, Cristian Ivănuș, președintele Asociației Profesioniștilor în Business Process Management (APBPM), în cadrul conferinței "Un nou impuls pentru locuri de muncă prin revoluția digitală", organizată de Institutul European din România.

"Vorbim în România de revoluția internetului, Agenda Digitală, reduceri de birocrație, toate lucrurile astea care sunt extraordinare, însă avem deficit de oameni de IT. Știți care este deficitul de specialiști IT pe piața muncii anul acesta? Este un deficit de 50.000 de oameni. Gândiți-vă la toate firmele de IT care vor să facă ceva sau lucrează pentru afară, au absorbit tot și nu mai au ce. De ce? Aici este o provocare pe care o lansez în sesiunile individuale. Ce putem să facem ca să acoperim necesarul forței de muncă? Credeți că universitățile, instituțiile de învățământ superior sunt aliniate în totalitate cu nevoile și cerințele pieței de muncă? Nu. Atunci de ce producem absolvenți care nu își vor găsi loc de muncă? De ce trebuie să îi înrolăm pe toți să îi aducem la universități și să nu facem niște școli speciale, postliceale care să poată să livreze exact ceea ce trebuie pe piața muncii?", a spus Ivănuș.

Potrivit acestuia, firmele de outsourcing generează 30% din PIB în zona serviciilor.

"Firmele de outsourcing caută în continuare oameni și generează în zona serviciilor 30% din PIB. Avem nevoie de oameni. Nu sunt oameni. Revoluția digitală și totul este foarte frumos însă nu avem oameni. Aici trebuie să ne gândim"", a mai arătat președintele Asociației Profesioniștilor în Business Process Management.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jigodiile prind curaj! Teodorovic către managerii de spitale: „Uitați de banii europeni, nu există bani europe…

2 PSD dă foc la țară? Ondine Gherguț dezvăluie că Dorneanu negociază în CCR INVALIDAREA Referendumului pe Justiț…

3 Așa o fi?

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 Bună dimineața...

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă