Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande, a anunţat că e însărcinată cu primul copil

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande, a anunţat că e însărcinată cu primul copil

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat că va naşte primul ei copil împreună cu partenerul ei Clarke Gayford în luna iunie şi că intenţionează să se întoarcă la birou după şase săptămâni de concediu maternal, relatează DPA.

"Suntem amândoi cu adevărat fericiţi. Voiam o familie dar nu era siguri că acest lucru se va întâmpla pentru noi, ceea ce a făcut ca această veste să fie neaşteptată dar extraordinară", a anunţat Jacinda Ardern într-un comunicat de vineri.

Joi ea i-a dezvăluit vestea vicepremierului Winston Peters şi i-a cerut să preia rolul de premier interimar în cele şase săptămâni de după naşterea copilului. Partenerul ei, prezentatorul unui show de televiziune pentru pescuit Clarke Gayford, va sta acasă şi va îndeplini rolul de prim îngrijitor al copilului.

"Voi fi prim-ministru şi mamă, iar Clarke va fi 'primul pescar' şi un tată care stă acasă" pentru a-şi creşte copilul, a scris Arden pe social media .

Politiciana în vârstă de 37 de ani a spus că ea şi partenerul ei au vrut mereu să fie părinţi, dar li s-a spus că vor avea nevoie de ajutor pentru ca acest lucru să se întâmple. "Asta face ca vestea să fie o surpriză fantastică", a adăugat ea.

Jacinda Ardern a spus că a aflat despre sarcină cu mai puţin de două săptămâni înainte de a depune jurământul ca prim-ministru, pe 26 octombrie anul trecut, dar, aşa cum fac multe cupluri la început, nu a divulgat informaţia.

"Dintr-o perspectivă personală, abia aştept noul meu rol de părinte. Dar sunt în mod egal concentrată asupra jobului meu şi a responsabilităţilor mele ca prim-ministru", a mai spus Ardern.

Jacinda Ardern urmează să devină a doua şefă a unui guvern care va da naştere unui copil în timpul mandatului, după ce fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a dat naştere celui de al doilea copil în 1989. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...