Jamie Foxx, un nou proces în care este acuzat de agresiune sexuală. Actorul părea „în stare de ebrietate”

Jamie Foxx, un nou proces în care este acuzat de agresiune sexuală. Actorul părea „în stare de ebrietate”

Actorul Jamie Foxx se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală și violență, într-un proces intentat luni, la Curtea Supremă a statului New York.

Jamie Foxx, implicat într-un proces de agresiune sexuală FOTO Profimedia

Presupusul incident a avut loc în 2015 la Catch NYC, un restaurant popular din New York, potrivit plângerii obținute de CNN . Jurnaliștii postului de televiziune i-au contactat pe reprezentanții lui Foxx, precum și avocatul reclamantului.

Reclamanta, identificată ca Jane Doe, susține în proces că actorul „a folosit forța în mod intenționat și fără consimțământ pentru a o atinge în mod ofensiv”, inclusiv pipăindu-i sânii și organele genitale. Plângerea susține că Foxx părea „în stare de ebrietate” la momentul incidentului.

În consecință, în document se menționează că femeia a suferit și continuă să sufere „leziuni fizice și emoționale, anxietate, umilință și prejudiciu economic”. Nu este specificată și suma de bani pe care o solicită.

Restaurantul unde a avut loc incidentul, implicat în proces

Reclamantul dă în judecată, de asemenea, compania-mamă a restaurantului, Catch Hospitality Group, precum și diverse entități comerciale aferente, pentru instruire și supraveghere neglijentă din partea personalului. Reprezentanții companiei nu a fost imediat disponibil pentru comentarii.

Procesul a fost intentat în temeiul „Legii supraviețuitorilor adulți din New York”, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii noiembrie 2022 și le permite adulților care au fost victime ale abuzului sexual să-și dea în judecată abuzatorii în New York – chiar dacă termenul de prescripție al pretențiilor lor a expirat.

Legea, care le-a dat termen de un an pentru a intenta procese împotriva agresorilor lor, urmează să expire vineri.

Jamie Foxx a mai fost acuzat de agresiune sexuală

Nu este pentru prima oară când actorul, în vârstă de 55 de ani, este acuzat de agreiune sexuală. În anul 2018, o altă femeie a depus plângere pentru un atac ce ar fi avut loc în 2002, în Las Vegas.

Potrivit poliţiei americane, reclamanta a declarat că ea şi o prietenă participau la o petrecere organizată la locuinţa lui Jamie Foxx, când acesta a încercat să facă sex oral cu ea, lucru pe care femeia l-a refuzat. În acel moment, actorul ar fi lovit-o peste față cu organul genital.

Femeii i s-a spus apoi să plece, iar ea a mers la un spital, a doua zi după incident, pentru a primi tratament, întrucât a avut un atac de panică sever. Actorul a calificat afirmaţia drept „o minciună absurdă“.

La începutul acestui an, Jamie Foxx s-a confruntat cu probleme de sănătate . El a fost internat în Atlanta pentru o afecțiune medicală nedezvăluită. Câștigătorul premiului Oscar a abordat, pentru prima dată, discuția despre recuperarea sa, în luna iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat