Jandarmeria Bucureşti: Un grup de persoane a îngreunat evacuarea pacienţilor de la 'Foişor'

Jandarmeria Bucureşti: Un grup de persoane a îngreunat evacuarea pacienţilor de la 'Foişor'

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) precizează, în legătură cu situaţia din zona Spitalului 'Foişor', că scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condiţiile normale de siguranţă pentru personalul medical şi pacienţii care sunt transferaţi.

"În zona spitalului s-a strâns un grup de persoane, care prin acţiunile desfăşurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienţi şi nu a respectat măsurile de ordine publică şi protecţie luate de jandarmi în acest context", se arată într-o comunicare a DGJMB transmisă vineri seară.

Jandarmeria Bucureşti le recomandă persoanelor prezente "să respecte recomandările şi măsurile de siguranţă publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică şi siguranţa pacienţilor evacuaţi".

Spitalul Clinic de Ortopedie 'Foişor' va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile sunt transferaţi în cursul serii de vineri la alte spitale, cu ambulanţe sau maşini personale.

Transferul pacienţilor a provocat nemulţumiri în rândul unora dintre aceştia, iar la poarta spitalului au mers să protesteze şi unele persoane recunoscute pentru participarea la protestele din ultima perioadă împotriva restricţiilor şi a purtării măştii, zona fiind supravegheată de echipaje de jandarmi şi poliţişti. Jandarmii au creat cordoane de protecţie în jurul ambulanţelor, în condiţiile în care unii dintre protestatari critică virulent procedura de evacuare şi transferare a pacienţilor şi încearcă să blocheze acest proces. AGERPRES / (AS - autor: Antonia Niţă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti / facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie