Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Japonia intenţionează să cumpere o insulă nelocuită pentru a fi folosită ca loc de antrenament pentru aeronave militare americane

Japonia intenţionează să cumpere o insulă nelocuită din sud-vestul arhipelagului nipon pentru a fi folosită ca loc de antrenament pentru aeronave militare americane, a anunţat miercuri o sursă guvernamentală citată de Kyodo.

Planul de utilizare a insulei Mage, din prefectura Kagoshima, ca bază de antrenament militar există din 2007, iar în prezent negocierile cu proprietarul insulei sunt în stadiul final, guvernul aşteptându-se ca tranzacţia să se încheie în martie, la un preţ de circa 16 miliarde de yeni (146 milioane dolari), a menţionat sursa citată.

În prezent, aeronavele militare americane exersează aterizarea pe portavioane pe insula Iwoto, aflată la circa 1200 sud de Tokyo. Transferul acestui tip special de antrenament pe insula Mage survine după transferul finalizat anul trecut al avioanelor de luptă de la baza forţelor navale ale SUA de la Atsugi, situată la sud-vest de Tokyo, în prefectura Kanagawa, la facilitatea de la Iwakuni, din prefectura vestică Yamaguchi.

Mage, o insulă de circa 8 kilometri pătraţi deţinută în prezent de o companie de dezvoltare imobiliară cu sediul la Tokyo, a devenit candidat pentru găzduirea unei facilităţi de exersare a aterizărilor pe portavion în baza acordului de "realiniere" a forţelor încheiat între Japonia şi SUA în iunie 2011. Negocierile s-au prelungit, iniţial proprietarul cerând 40 de miliarde de yeni.

Purtătorul de cuvânt guvernamental Yoshihide Suga a confirmat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că Mage este un sit potenţial pentru o nouă bază a Forţelor de autoapărare nipone şi pentru exersarea aterizărilor, "pentru a întări apărarea Japoniei în zonele sud-vestice". "Ne vom ocupa de construirea unei facilităţi permanente pe insulă cât mai curând posibil", a spus oficialul nipon.

Japonia are în vedere folosirea insulei Mage pentru exerciţii ale aeronavelor Osprey desfăşurate în prezent la baza Futenma din Okinawa, iar Ministerul nipon al apărării a alocat circa 600 milioane de yeni în anul fiscal 2019 (circa 5.500.000 dolari) pentru a analiza impactul de mediu al acestui transfer, menţionează Kyodo.

Locuitorii din oraşul Nishinoomote, în a cărui administrare se află insula Mage, şi-au exprimat preocuparea în legătură cu poluarea sonoră şi accidentele care ar putea fi provocate de antrenamentele aeronavelor.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Maia Sandu are masterat la Harvard, Proasta a predat „Mașini și utilaje” la Videle! Ministrul agriculturii, ma…

2 La dezalcolizareeeee! Fiola s-a aliat cu lupul dacic în lupta contra „fraudării” votului din 26 mai! Fraților,…

3 Sociolog / PSD e pe făraș și riscă să dispară definitiv de pe scena politică în patru ani. Dezastrul e previzib…

4 A venit după Dragnea? Președintele se întâlnește marți cu procurorul general al SUA, William Barr. Discuțiile …

5 REVOLTĂTOR! Netejoru, sluga lui Dragnea, i-a făcut plângere penală procurorului care a deschis dosarul violenț…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios