Jean-Marc Thibault, actorul francez de cabaret și comedie, a murit la 93 de ani

Jean-Marc Thibault, actorul francez de cabaret și comedie, a murit la 93 de ani

Actorul francez de comedie Jean-Marc Thibault, care a format unul din cele mai populare cupluri comice ale teatrului francez, a murit duminică la vârsta de 93 de ani, a informat familia citată de AFP.

Sursa foto: www.parismatch.com

"Un actor foarte popular ne-a părăsit", a reacționat ministrul francez al culturii, Françoise Nyssen.

După cel de-al doilea război mondial, Jean-Marc Thibaut a debutat cu Roger Pierre în cabaretele pariziene iar cuplul de actori nu se va despărți timp de trei decenii.

Ei compun textele, mimează cântecele și folosesc o mulțime de accesorii. Succesul lor i-a făcut cunoscuți în întreaga Franță. Tandemul lor a continuat și în mai multe filme de cinema.

Cei doi actori au avut la activ peste 300 de scheciuri și s-au lăudat că au făcut să râdă timp 30 de ani "minorii din nordul Franței, familiile regale, crescătorii de cămile mauritani și tăietorii de lemne din Quebec".

Duetul, foarte popular în anii 1960, s-a despărțit în 1975, înainte de a se reuni pentru scurt timp în 1984 iar apoi în 1990.

"Este ca și cum aș fi pierdut un frate", declarase Jean-Marc Thibault la decesul partenerului său, în 2010.

Jean-Marc Thibault și-a continuat cariera solo în cinema jucând în 70 de filme, precum și în televiziune mai ales în serialul 'Maguy' între 1983 și 1994.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale