Jeff Sessions a avut două contacte cu Rusia în timpul campaniei electorale a lui Trump (Washington Post)

Jeff Sessions a avut două contacte cu Rusia în timpul campaniei electorale a lui Trump (Washington Post)

Actualul procuror general Jeff Sessions nu a făcut publice contactele sale, în două rânduri, cu ambasadorul rus Serghei Kisliak în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, au dezvăluit mass-media locale miercuri seara, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump, potrivit DPA.

Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump și Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiției.

La audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă Washington Post.

"Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități", a spus el. "Am fost sunat într-adevăr la un moment dat de un substitut o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu rușii", a adăugat el.

O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, conform aceluiași ziar.

Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions. "Jeff Sessions minte, a mințit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat. Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în țara noastră și trebuie să demisioneze", a cerut ea într-o declarație.

"Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuși. Nu este vorba de o invitație, el chiar trebuie să o facă", a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraților în Comisia pentru serviciile de informații. Comisia pentru serviciile secrete vrea să investigheze suspiciunile privind contactele între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, afirmase anterior Schiff.

Schiff a spus că democrații și republicanii au ajuns la un acord scris în acest sens miercuri seara târziu. "Suntem hotărâți să o facem", a spus el. "Există toate motivele pentru a se face aici o investigație aprofundată".

Într-un interviu pentru MSNBC, el a refuzat să furnizeze detalii despre probele pe care le deține comisia, dar a spus că prima mărturisire este "iminentă".

Potrivit mass-media americane, membri ai echipei de campanie a lui Trump, inclusiv fostul președinte al acesteia Paul Manafort, au avut "repetate contacte" cu înalți oficiali ai serviciilor ruse de informații pe parcursul anului înainte de victoria surpriză a lui Trump în alegerile prezidențiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!